Enschede - Stadscampus
Onderwijs

College verdubbelt beurs AMM-docente

Het College van Bestuur van Saxion verdubbelt de Comenius Teaching Fellow-beurs die docente Nursel Akdeniz van de academie Mens en Maatschappij afgelopen maart toegekend kreeg. De Social Work-docente heeft nu 100.000 euro in totaal om in te zetten voor haar project ‘Mbo-toppers in hbo Social Work’.

In maart kreeg Akdeniz al een Comenius Teaching Fellow-beurs ter waarde van 50.000 euro. Nu komt daar nog eens 50.000 euro bij, bevestigt de secretaris van het college. “Ik kreeg een bericht van Wim Boomkamp of ik in een gesprek mijn uitspraak ‘durf ongelijk te behandelen’, die ik in diverse interviews had gebruikt om het project uit te leggen, wilde komen toelichten”, aldus de AMM-docente. En zo geschiedde. “Hij vroeg me wat ik wilde. En ik vertelde dat ik me graag meer zou willen inzetten dan 1 dag per week, zodat ik zowel intern als extern het gezicht kan zijn voor het project. Daarop vertelde hij me dat hij graag het bedrag wilde verdubbelen…”

De docente is natuurlijk erg blij met het extra geld voor haar project. Hoe het precies besteed gaat worden is nog niet bekend. Akdeniz: “Er zijn verschillende mogelijkheden en die zijn we nu aan het verkennen.”

Gerelateerde artikelen

Anka Mulder Corporate

Hoe doorbreek je het lerarentekort? Beluister deel 3 van de Saxion podcast-serie Denkers & Doeners

16 april 2024
BeidenVerschil.jpg Onderwijs

Wat is het verschil tussen Social Work en Toegepaste Psychologie? Studenten Irem en Nina praten je bij!

28 maart 2024
SaxionTV

Get Space, Make Room: slotexpositie artist in residence Tessa Wiegerinck