Remy Scholten, Saxion
Studentenleven

I am Remy Scholten, I am Saxion

Leestijd Minuten

I am Saxion is een serie portretten, waarin we Saxion-studenten en –medewerkers in beeld brengen en hen spontaan laten vertellen over wat zij op dat moment aan het doen zijn. Vandaag een portret van Remy Scholten.

“We hebben hier alle tekeningen en ontwerpen uitgestald voor ons afstudeerproject Civiele Techniek. Die zie je hier achter mij. Aanstaande donderdag moeten we presenteren en vrijdag weten we dan of we geslaagd zijn. Ik zat in een groepje van drie studenten, dat een masterplan heeft uitgewerkt voor een project in Estland. Daar heeft een investeerder het gebied rond een oude textielfabriek opgekocht en hij wil dat nu ontwikkelen tot een toeristisch gebied met allerlei hotels en recreatieve voorzieningen. Door het gebied loopt een rivier en daar moet een jachthaven voor de pleziervaart komen. We hebben alle drie een onderdeel uitgewerkt en mijn taak was het ontwerp van die jachthaven. Daarvoor heb ik onder andere de aanlegsteiger en de kaderconstructie berekend.” 

Gerelateerde artikelen

Word jij ook een civiele held? Organisatie

Word jij ook een Civiele held? Hogescholen slaan handen ineen voor gezamenlijke campagne

16 oktober 2023
Dorien Irokromo en Stephan Terpstra poseren voor het Klimaatplein bij Saxion (fotografie: Pien van der Woning) Onderwijs

Het Saxion Klimaatplein is er straks ook dankzij de inzet van studenten Dorien en Stephan

19 juni 2023
Vier studenten civiele techniek die samen afstuderen in n project-header.jpg Studentenleven

Vier studenten civiele techniek die samen afstuderen in één project