Jochem de Wilde
Ondernemerschap

'Alleen ben je sneller, samen kom je verder!'

Jochem de Wilde begon al vroeg met ondernemen. Op dit moment is deze 22-jarige student Human Resource Management bezig met een mooi idee voor... studenten!

Jochem legt het zelf even in het kort uit:

“De gemiddelde student woont niet meer thuis, ze gaan dan op kamers of wonen op een campus. Deze studenten sponsoren eigenlijk elke maand hun huurbaas en zien van dat geld eigenlijk niets terug. Zo jammer! Met mijn idee koopt een student een woning, lost daarop af en kan daardoor dus wél kapitaal opbouwen. Door in te spelen op de behoefte van de markt zullen middels kleinere koopwoningen en de voorfinanciering hiervan, de leegloop binnen dorpen worden gereduceerd. “

Het zat er al vroeg in…

Jochem is als sinds de basisschool bezig met ondernemen. Hij richtte zich voornamelijk op inkoop en verkoop. Zo was het voor hem op de basisschool bijvoorbeeld een sport om rond november de meeste pepernoten voor het goede doel te verkopen. Met oud en nieuw handelde hij in vuurwerk en tussendoor bouwde hij een netwerk op met mensen die handelden in iPhone’s. Ook nam hij na vakanties in het buitenland lokale goederen mee die in Nederland (nog) niet op de markt waren en verkocht ze hier weer door. Daarnaast heeft hij óók nog meerdere partijgoederen opgekocht en weer doorverkocht. Een echte handelaar dus!

... bij alles ligt de focus op het oplossen van de problematiek binnen de woningmarkt.

Jochem de Wilde

Kun je iets meer vertellen over je concept HOME?

“Ik bied onder DE WILDE INC. het concept HOME aan. HOME bestaat uit verschillende onderdelen, maar bij alles ligt de focus op het oplossen van de problematiek binnen de woningmarkt. Tot nu toe heeft het concept HOME zich beperkt tot de drie onderdelen waar de markt het meest om vraagt. Nieuwsgierig welke? Bekijk deze op onze site (dewildeinc.com). In de toekomst worden andere ideeën naar concrete concepten gebracht.”

En waarom is dit jouw ding?

“Ik ben opgevoed met het idee dat leasen en huren geld kost en dat je met kopen geld investeert, kapitaal opbouwt of geld bespaart. Ik ben student en heb geen consistent inkomen, wel zou ik elke maand met een duo lening mijn huur mogen betalen. Hiermee bouw ik dan een enorme studieschuld op. In plaats daarvan wil ik elke maand wel geld investeren in mijn eerste koopwoning en zo kapitaal opbouwen zodat ik de volgende stap op de woningmarkt makkelijker kan maken.

Daarnaast vind ik het leuk om huizen in te richten en te ontwerpen. Alles rondom woongenot heeft mijn interesse. Daarnaast vind ik het cool dat door middel van mijn concept de hele gestagneerde en overspannen woningmarkt kan worden losgetrokken.”

Het is cool dat door mijn concept de gestagneerde en overspannen woningmarkt kan worden losgetrokken!

Jochem de Wilde

Altijd op zoek naar het gat in de markt

Met vrienden en zijn vader is Jochem constant aan het bedenken wat een gat in de markt zou kunnen zijn. Er zijn dan ook al veel ideeën de revue gepasseerd. Bij de start van de minor Ondernemen binnen het Centrum van Ondernemerschap bij Saxion had Jochem ook meerdere business ideeën om te gaan uitvoeren. Met de coaches vanuit het start-up center heeft hij de verschillende (maatschappelijke) problemen bekeken. Vanaf dat moment is hijh verder gegaan met de businessconcept om diverse problemen binnen de woningmarkt te tackelen. 

Klinkt allemaal super gaaf, maar waar haal je de tijd vandaan!?

“Het kost me enorm veel tijd! Maar dat is niet erg, want ik weet waar ik het voor doe. Door mijn bevlogenheid en enthousiasme heb ik het niet eens door. Doordat de markt, andere instanties en Saxion positief reageren op mijn ideeën en oplossingen, krijg ik enorm veel energie om door te gaan! Wel is mijn agenda me heilig. Want het is een must om goed te plannen, anders is het niet te doen. Ik heb hiernaast namelijk nog twee bijbaantjes die allebei ook nog tijd in beslag nemen. Oohja, en moet ook nog stage lopen én afstuderen… Hoe ik dat allemaal ga combineren met mijn onderneming is een uitdaging. Gelukkig helpen de coördinatoren van het Saxion Centrum van Ondernemerschap, de stage-coördinatoren en mijn studieloopbaan begeleider mij om te kijken wat de meest geschikte opties zijn. Dus ook dat gaat goed komen!”

Inspiratie voor de toekomst

Jochem is van plan in om te toekomst te blijven inspringen op alles waar de markt naar vraagt. Dat kan dus van alles zijn! Door ambitie te combineren met de juiste inzet gaat hij ervan uit dat we in de toekomst nog veel meer van hem gaan zien en horen.

“Ik heb geen droom, ik heb wel plannen en ambities. Ik wil met impact ondernemen en maatschappelijke problemen oplossen. Wat ik nú wil bereiken? Dat een ieder met plezier woont en dat een woning kopen ook voor studenten/starters is weggelegd.

Mijn favoriete quote is dat talent bepaalt of je iets kunt bereiken, maar inzet en doorzettingsvermogen of je het daadwerkelijk bereikt. Daarnaast gewoon beginnen en zorgen dat je de juiste mensen om je heen verzamelt. Want alleen ben je sneller, samen kom je verder!”

Talent bepaalt of je iets kunt bereiken, maar inzet en doorzettingsvermogen of je het daadwerkelijk bereikt!

Jochem de Wilde

Locatie in Enschede

Jochem gaat verder: "Van de Flow of Innovation heb ik een locatie in Enschede gekregen voor mijn eerste pilot. Hierin mag ik in een periode van tien jaar tussen het Kennispark en de Universiteit van Twente de eerste twee woningen plaatsen. De selectieprocedure van toekomstige bewoners is nog in volle gang. Ben jij een innovatie student en wil jij de kans krijgen om gedurende je studie vermogen op te bouwen met je eigen koopwoning, laat dan jouw gegeven achter op onze site dewildeinc.com/homestartup! Ouders/verzorgers van studenten kunnen hun contactgegevens ook achterlaten voor meer informatie."

Winnaars Saxion Ondernemers Award vorig jaar

Saxion Ondernemers Award 2018

Op woensdagavond 30 mei staat de Gasfabriek in Deventer in het teken van de Saxion Ondernemers Award 2018. Vijf finalisten strijden om de titel: 'Saxions Ondernemer van het jaar 2018'. Benieuwd welke finalist er vandoor gaat met het startkapitaal van €5.000 en één jaar begeleiding van founding partner EW Facility Services? Kom naar de finale en maak het live mee!

Gerelateerde artikelen

Jorien.jpeg Ondernemerschap

Jorien inspireert en stimuleert mensen naar een duurzaam leven

13 oktober 2021
Ondernemers Award 2021 van start Ondernemerschap

Saxion Ondernemers Award 2021 weer van start

23 september 2021
Mathe.jpg Ondernemerschap

Van meubelzaak naar meubelmerk: Mathé wil het voorbeeld zijn in de meubelbranche