Leonie Schrijen
Ondernemerschap

Leonie’s Film Food Fest prikkelt alle zintuigen…

Leestijd Minuten

Leonie Schrijen studeert Tourism Management én zette het Film Food Fest op poten. Het is een culinaire (openlucht) bioscoop. De films die worden vertoond hebben een culinair thema en de gerechten die voorkomen in de film worden daadwerkelijk op exact hetzelfde moment geserveerd.

Op deze manier is het mogelijk om gelijktijdig met de film te eten waardoor alle zintuigen geprikkeld worden. Dit draagt bij aan een optimale filmbeleving.

Film Food Fest

Met het Film Food Fest wil ik een complete avond uit aanbieden en ervoor zorgen dat mensen door middel van een gezamenlijke ervaring weer dichter tot elkaar komen...

Je vraagt je natuurlijk af: hoe kóm je erop?!

Dat legt Leonie je graag even uit: “door onze drukke levens tegenwoordig maken wij steeds minder tijd voor elkaar vrij. Met het Film Food Fest wil ik een complete avond uit aanbieden en ervoor zorgen dat mensen door middel van een gezamenlijke ervaring weer dichter tot elkaar komen.”

Door haar interesse in films en haar jarenlange ervaring met werken in de horeca heeft ze veel affiniteit met eten en drinken. Ze bestempelt zichzelf dan ook als ‘een echte Bourgondiër’ en ervaart dat samen genieten van eten mensen met elkaar verbindt. 

Organisatorisch talent

Tijdens haar studie en stages kwam Leonie erachter dat ze beschikt over organisatorisch talent. “Ik vind het werken in de evenementenbranche één van de leukste dingen die er zijn. Ik kan mijn creativiteit hierin kwijt en ik vind het uitdagend dat ieder evenement weer heel anders is. Met het Film Food Fest combineer ik dus eigenlijk al mijn intrinsieke interesses met elkaar en daardoor kan ik bezig zijn met dingen waar ik blij van wordt. Ik werk graag met mensen samen en het ondernemen zit in mij. Het kost veel tijd en energie, maar dat haal ik er dubbel en dwars weer uit!”

Door mee te doen aan de Saxion Ondernemers Award wil ik ervoor zorgen dat dit concept kan uitgroeien tot een succesvol bedrijf!

Ontstaan in de praktijk

In September 2016 is het idee voor het Film Food Fest ontstaan. De aanleiding was het keuzevak Impact van Events wat tijdens haar opleiding  werd aangeboden. Ze werkte met studiegenoten aan een opdracht van een externe opdrachtgever: het ontwikkelen van een nieuw concept/evenement. Uiteindelijk heeft Leonie het concept verder uitgewerkt en uitgevoerd tijdens haar minor. Vorig jaar mei vond de eerste editie van het Film Food Fest bij Havezate de Eeshof in Tubbergen. “In twee dagen tijd hebben we drie voorstellingen gedraaid. De avond voorstellingen waren volledig uitverkocht. Naar aanleiding van de positieve reacties, een enquête en de berichten die voorkwamen in diverse media heb ik gemerkt dat er voldoende animo is voor dit concept.

Studeren én ondernemen kan bij Saxion gewoon!

Naast het ondernemen is Leonie op dit moment óók nog bezig met het afstuderen binnen haar eigen bedrijf. Dat is een van de voordelen van studeren bij Saxion: er is veel aandacht voor studentondernemerschap en het zoeken naar mogelijkheden om studie en ondernemen met elkaar te combineren.

Stilzitten is er niet bij…

Toch is het wel aanpoten voor Leonie. Ze is zo’n 24 uur per week druk met Film Food Fest, 24 uur met afstuderen, 10 uur met de Ondernemers Award en dan heeft ze ook nog een bijbaan voor 16 uur per week! “Voor een thesis staat eigenlijk zo’n 40 uur per week… als je een beetje kunt rekenen zie je daar niet aan kom, dus loop ik vertraging op. Eerst vond ik dit heel vervelend, maar ik heb het nu los gelaten. Ik leer op dit moment zo ontzettend veel en ik geloof erin dat hetgeen waar ik nu mee bezig ben heel waardevol is en mij echt verder gaat brengen.”

Centrum voor Ondernemerschap

"Het Saxion Centrum voor Ondernemerschap helpt me enorm! Ik ben van maandag t/m donderdag aanwezig bij het Start Up Center in de Gasfabriek in Deventer en dan ben ik bezig met mijn thesis en het ondernemen. Dit loopt een beetje in elkaar over."
 

Zorg dat je dingen doet waar je passie in ligt. Daar haal je ontzettend veel energie uit en dan is hard werken geen punt!

Ambities voor de toekomst

Als het aan Leonie ligt zal er in de toekomst iedere maand op verschillende locaties in het land een Film Food Fest plaatsvinden. Denk hierbij aan een soort reizend festival door Nederland heen zoals de Parade. Haar droom: dat het Film Food Fest uitgroeit tot een begrip en dat het een uniek aanbod wordt in vrijetijdsactiviteiten. Zo kan ze iedere dag doen waar haar passie ligt, namelijk ervoor zorgen dat mensen weer dichter tot elkaar komen door middel van een unieke gezamenlijke ervaring.

Sfeerimpressie

Ben je nieuwsgierig geworden naar Leonie's event? Mooi! Bekijk dan dit filmpje op Facebook of check een lovende recensie met mooie plaatjes op de website van VETTT. Ook de Tubantia schreef ontzettend positief over het Film Food Festival.

Foto: Mark Mensink / Tubbergen.Nieuws.nl

Winnaars Saxion Ondernemers Award vorig jaar

Saxion Ondernemers Award

Op woensdagavond 30 mei staat de Gasfabriek in Deventer in het teken van de Saxion Ondernemers Award 2018. Vijf finalisten strijden om de titel: 'Saxions Ondernemer van het jaar 2018'. Benieuwd welke finalist er vandoor gaat met het startkapitaal van €5.000 en één jaar begeleiding van founding partner EW Facility Services? Kom naar de finale en maak het live mee!

Gerelateerde artikelen

Noa Lohuis en Babet Jansen Ondernemerschap

Hoe Noa en Babet hun passie voor hospitality bundelden: ‘We dachten: dit kunnen wij ook!’

24 april 2024
Bestuursjaar Studentenleven

Daarom doe je een bestuursjaar bij een studievereniging: ‘Ik heb mezelf beter leren kennen, maar ook mijn netwerk uitgebreid’

20 april 2024
Tips meivakantie Saxion Studentenleven

De leukste meivakantie-activiteiten in Enschede, Deventer en Apeldoorn