spacer
Corporate

Terugblik: Saxion @ Het Grootste Kennisfestival van Nederland

Tijdens Het Grootste Kennisfestival van Nederland mag Saxion natuurlijk niet ontbreken. Waar je normaal gesproken hersencellen afbreekt op een festival, kon je ze op het Kennisfestival juist opbouwen...

En dus waren we met onze Saxion Smart Solutions tent aanwezig tijdens dit mooie event in het Deventerse Havenkwartier. Want we mogen de wereld best wel wat vaker laten weten welke kennis onze studenten en medewerkers in huis hebben. 

...we mogen de wereld best wel wat vaker laten weten welke kennis onze studenten en medewerkers in huis hebben.

Smart Solutions tent

In onze tent konden bezoekers ervaren hoe studenten en onderzoekers samenwerken aan slimme oplossingen. We kunnen toch wel stellen dat deze tent bol stond van de innovatie, creativiteit en co-creatie!

De Saxion Smart Solutions tent stond in het teken van de onderzoeksgebieden Health & Wellbeing, Areas & Living en Smart Industry. Lectoren uit deze onderzoeksgebieden deelden tijdens interactieve sessies samen met studenten hun kennis en ervaringen op hun eigen vakgebied.

Smart kleding passen

Onderzoeker Jeroen Linssen trapte af met een mooi verhaal over smart oplossingen om online kleding te passen. Saxion-studenten hebben namelijk een methode ontwikkeld waarmee met twee foto's je maten bepaald kunnen worden. Een gave innovatie dus!

Nieuwe businessmodellen

Vervolgens kwam lector Timber Haaker het podium op om het publiek mee te nemen in zijn verhaal over de toepassing van nieuwe businessmodellen. Sinds kort is Saxion een lectoraat op dit gebied rijker, dus dit was voor Timber direct een gave mogelijkheid om zicht aan een breder publiek te presenteren. Hij deed dit samen met Tom van Dieren van SEA'SONS: een studentondernemer die keihard op weg is om met zijn verkleurende swimshorts de wereld te gaan veroveren!

Get Ready meisje

Is smart het nieuwe dom?

Jan Willem de Graaf, lector Brain and Technology over de vraag of we niet dommer worden van alle technologie waar we tegenwoordig mee werken. Een interessant vraagstuk, want er komt alleen maar méér technologie bij... Student Johan Quist sloot aan om iets te vertellen over Virtual Reality in het onderwijs. Want wie kan daar nou beter over vertellen dan een student zelf?!

Duurzaamheid suf? Echt niet!

Het is zelfs een hot item op dit moment. Lector Richard van Leeuwen sprak over het Saxion-onderzoek naar het uitfaseren van het gebruik van aardgas. Dit deed hij samen met de winnaar van de CleanTech Battle 2018: student Don van Diest

Grootste-kennisfestival-van-Nederland12.jpg

The future of Fashion

Je jas als oplader voor je mobiel? Of een tent met zonnecellen in de stof, zodat je zelfs in the middle of nowhere stroom hebt? Het kan gewoon al! Textieltechnoloog Eliza Bottenberg vertelde het publiek hier alles over. Dit deed ze samen met Youp van Sheltersuit. Hij vertelde over deze mooie vinding en hun manier om nieuwe grondstoffen voor de Sheltersuits te scoren: achtergelaten slaapzakken bij festivals inzamelen. Super smart!

Girls girls girls!

Lector Symen van der Zee zette de Smart Solutions tent even flink op zijn kop met zijn verhaal over vrouwen in de technologie. Een gevoelig onderwerp? Want hoe komt het dat zo weinig vrouwen hiervoor kiezen... Kunnen ze het echt niet of zijn hier andere oorzaken voor? Zijn humoristische betoog bevatte een aantal onderzoeksresultaten én een aantal slimme oplossingen.

Crime scene - do not cross!

Zit de recherche op een dood spoor? Lector Jaap Knotter en zijn moorddatabase weten daar wel raad mee! Hij stond hier niet alleen mee op het podium, maar ook in de krant! Want er werd tijdens het festival een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Saxion en Pandora. Spannend...

Crime Scene

Zit de recherche op een dood spoor? Jaap Knotter en zijn moorddatabase weten daar wel raad mee!

Kunstmatige intelligentie

Daar weet associate lector Remko Soer alles van! Vooral over hoe je kunstmatige intelligentie kunt inzetten om werknemers duurzaam inzetbaar te houden. We moeten immers allemaal langer doorwerken, maar er is ook een grote toename van chronische aandoeningen. Kortom: #hoedan?! Samen met oud-student Syl Slatman was hij de slotact van deze prachtige dag in de Saxion Smart Solutions tent.

We moeten allemaal langer doorwerken, maar er is ook een grote toename van chronische aandoeningen... #hoedan?!

En de rest van het festival?

We zouden het bijna vergeten, maar ook dat was super gaaf! Je kon er lekker eten & drinken, er waren allerlei andere tenten waar diverse sprekers te aanschouwen waren. Ook kon je je laten masseren, was er muziek, goeie koffie, fijne chillplekjes en eigenlijk alles wat bij een echt festival hoort!

Check de aftermovie

Even sfeer proeven? Check dan de aftermovie en dompel je onder in het ware festivalgevoel!

Insta Story

En ja, je kon het festival ook live volgen via Instagram! Gemist? Geen nood! Je kunt de Insta Story hier gewoon nog even terugkijken.

Meer weten? Volgende week gaan we verder de diepte in. Zorg dus dat je saxion.nl en onze social media kanalen volgt, dan mis je geen enkel nieuwtje!

Gerelateerde artikelen

XO soft Organisatie

Resource-efficient soft exoskeleton for people with walking impediments

24 mei 2019
Presentatie in Rusland over de adoptie van EnergieTechnieken en –Maatregelen in gebouwen. Organisatie

Presentatie in Rusland over de adoptie van EnergieTechnieken en –Maatregelen in gebouwen

20 mei 2019
Roofclix Organisatie

Onderzoeksopdracht voor Sustainable Durable Systems voltooid