Ebu Aslan, regisseur Happy life
Onderwijs

‘Met Happy Life wil ik Nederland veroveren’

Toegepaste Psychologie-student Ebu Aslan studeert niet alleen af bij Happy Life, hij is ook nog projectleider bij het bedrijf. Zijn missie? Kinderen meer laten bewegen met behulp van gamification.

Ebu kwam bij Happy Life terecht nadat de stagecoördinator van de Academie Mens & Arbeid (AMA) de vacature doorstuurde. Hij werd ook bij twee andere bedrijven aangenomen, maar de keus was snel gemaakt. “Hiervoor heb ik op het mbo een ICT-opleiding gevolgd. Op het hbo ben ik geswitcht naar Toegepaste Pyschologie omdat ik contact met mensen erg leuk vind. Bij Happy Life kwamen deze twee werelden bij elkaar.” 

Game je slank

Happy Life richt zich op kinderen tussen de acht en twaalf jaar. “Ik zie steeds vaker dat kinderen te lang achter de computer zitten. Het is door de technologische ontwikkelingen lastig om hen achter het scherm vandaan te krijgen. Happy Life zet dit gegeven in als instrument om kinderen meer te laten bewegen”, vertelt Ebu. 

Momenteel speelt Happy Life in op de populariteit van het spel Minecraft. “We hebben een server met de gemeente Deventer en willen graag uitbreiden naar andere steden. De opdracht voor kinderen is om de stad na te bouwen. Elk item in het spel kost een kind een aantal Happy Coins. Deze muntjes kunnen ze verdienen door te bewegen. De Happy Life app op hun telefoon registreert het beweeggedrag en hoe meer ze lopen, hoe meer muntjes ze krijgen.

‘Ik bescherm mezelf tegen een burn-out’

Momenteel studeert Ebu niet alleen af bij het bedrijf, hij leidt ook het project. Hoe voorkomt hij dat hij te veel van zichzelf vraagt? “Ik heb eigenlijk altijd veel gedaan naast mijn studie. Als je meerdere dingen tegelijk doet, is het belangrijk om grenzen te stellen. Ik werk dan ook niet tijdens de uren die ik heb ingepland voor mijn studie en andersom. Anders wordt het te veel en raak ik het overzicht kwijt. Daarnaast heb ik extra tijd genomen voor mijn studie. Je hoort dat veel mensen voor hun 25e een burn-out krijgen. Dat wilde ik voorkomen. Maar ik merk ook dat wanneer je iets doet waar je energie van krijgt, je heel veel kunt doen.” 

Toekomstdromen

Ebu wil voorlopig bij Happy Life blijven, maar hij heeft nog veel meer dromen. “Ik wil later graag les geven op het hbo. Daarnaast wil ik mijn ervaring delen met anderen door bijvoorbeeld TED talks te verzorgen. Het lijkt me ook super om een eigen coaching/trainingsbureau te starten.”

Ben je zelf een ambitieuze student? Dan heeft Ebu nog een waardevolle tip. “Bepaal eerst wat je wil door na te denken waar je blij van wordt. zodra je dat weet moet je er helemaal voor gaan. En onthoud: alle energie die je dan in je werk steekt, krijg je ook weer terug.” 

Gerelateerde artikelen

BeidenVerschil.jpg Onderwijs

Wat is het verschil tussen Social Work en Toegepaste Psychologie? Studenten Irem en Nina praten je bij!

28 maart 2024
Jade Tuitert (fotografie: Thomas Busschers) Onderwijs

Niet-aangeboren hersenletsel: het 'afstudeerboek' van Jade is een gat in de markt

11 maart 2024
HRM-praktijklab sociaal ondernemen (fotografie: Thomas Busschers) Onderwijs

HRM-praktijklabs brengen theorie en praktijk succesvol samen: 'Studenten leren te denken vanuit de arbeidsmarkt’