Corporate

Zabuki Festival: basisschoolkids experimenteren er lustig op los

Leestijd Minuten

Viel het jou vandaag ook op dat er opeens wel héle jonge studenten rondliepen in Enschede? Geen nood: dit zijn niet je nieuwe klasgenoten! Deze kinderen uit groep 6, 7 en 8 bezochten het Zabuki Festival: een evenement vol wetenschap en techniek. En nieuwsgierig als we zijn, hebben wij ook even een kijkje genomen…

Je kon de kinderstemmetjes al vroeg in de ochtend horen. In de centrale hal was het een rumoer van jewelste. Want is het natuurlijk super spannend, een uitje met je hele klas. En dan ook nog naar zo’n grote school! ‘Ze hebben zelfs een roltrap!’, was een veelgehoorde kreet. We wisten niet dat dit één van USP’s was, maar onder deze doelgroep blijkbaar een hot item! ;)

De dag begon met een aantal demo’s, gevolgd door boeiende experimenten in een laboratorium en verschillende activiteiten. Zabuki is een initiatief om kinderen te interesseren voor techniek en wetenschap. In allerlei leuke workshops konden deze kids ervaren dat techniek overal om ons heen is. En met simpele voorbeelden en proefjes konden ze dit zelf ervaren, zien én doen. Want alleen zo ontdek je natuurlijk pas echt wat er allemaal mogelijk is met techniek. Denk aan: leren programmeren, zelf een hydropleister maken en een game ontwikkelen. Hoe cool is dat?!

Benieuwd naar deze jonge studenten in actie? Check dan deze video!