Stopmaatje
Onderzoek

Stoppen met roken? Saxion lanceert app ‘Stopmaatje’

Leestijd Minuten

Je huisgenoot of vriend(in) moet het waarschijnlijk ontgelden als jij besluit de sigaret in de ban te doen. Misschien word je zelfs tijdelijk veroordeeld tot de bank. Geen zorgen, de nieuwe app Stopmaatje staat voor je klaar in voor-en tegenspoed en steunt je zonder ruzies of verwijten bij het stoppen met roken. Zeg jij ja tegen deze droompartner?

Als gebruiker geef je antwoord op een aantal vragen en stel je haalbare doelen. Zo wordt de app aangepast aan jouw voorkeuren en kan de weg naar een leven zonder stinkende adem en kleren beginnen. Ook krijg je tips, kun je chatten met andere levensverbeteraars of een spelletje spelen. Er is zelfs een noodknop die je bij urgente situaties kunt gebruiken, bijvoorbeeld als die sigaret je aanstaart alsof het een luxe vakantie naar Bali is (die je na het stoppen eindelijk kunt betalen!).

Gratis hulp

De app, die is ontwikkeld door Saxion Lectoraat Technology, Health & Care, Tactus Verslavingszorg, Medisch Spectrum Twente en de Universiteit Twente, is vanaf nu te downloaden via de App Store en via de Google Play store.

Gerelateerde artikelen

Portretfoto Marjolein den Ouden Onderzoek

Marjolein den Ouden geïnstalleerd als eerste practor-lector in Nederland

20 juni 2019
Apeldoorn - Hoofdlocatie Onderwijs

Saxion start drie nieuwe opleidingen in Apeldoorn

18 april 2024
Anka Mulder Corporate

Hoe doorbreek je het lerarentekort? Beluister deel 3 van de Saxion podcast-serie Denkers & Doeners