Minister van Engelshoven brengt bezoek aan Saxion
Persbericht

Minister Van Engelshoven (OCW) bezoekt Saxion

Leestijd Minuten

Maandag 4 maart a.s. bezoekt Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Saxion in Enschede. Tijdens een interactief en praktisch programma zal ze de Academie Pedagogiek & Onderwijs bezoeken en kennismaken met het werkveld in Oost Nederland. Als afsluiting van haar bezoek schuift ze aan bij een live locatieuitzending van het programma ‘Zakendoen’ van BNR Nieuwsradio.

Bezoek Academie Pedagogiek & Onderwijs

Van 9.00 tot 11.00 uur bezoekt minister Van Engelshoven de Academie Pedagogiek & Onderwijs (APO). Hier gaat ze in gesprek met het netwerk Lerende leraren en het Expertisecentrum Het Jonge Kind. Bij het Expertisecentrum zal de minister zal zich een beeld kunnen vormen over de vorderingen die gemaakt worden op dit gebied, zoals opgenomen in het Regeerakkoord. Deze maand wordt de Kamer geïnformeerd over een tweetal onderzoeken die naar aanleiding van deze maatregel zijn uitgevoerd. Hierin wordt bevestigd dat de Pabo’s al differentiëren op het jonge en het oudere kind, en dat studenten zich meer dan voorheen voorbereid voelen op het werken met kleuters. 

Relatie event

Vanaf 10.15 uur ontvangt Saxion haar relaties uit Oost-Nederland in Saxion-locatie Alphons Ariens. Tijdens dit event toetsen we de Saxion-strategie 2020-2024 bij het werkveld en geven hen een inkijkje in de wereld van onderzoek bij Saxion en wat dit voor hen zou kunnen betekenen. Na het bezoek aan de APO sluit de minister aan om o.a. deel te nemen aan een panelgesprek met lector Dirk Bekke en CEO’s Dennis Schipper van Demcon en Mark Voortman van Voortman Steel Group. 

Live locatie uitzending BNR Nieuwsradio

Van 12.00 tot 14.00 zendt BNR Nieuwsradio hun programma ‘Zakendoen’ live uit vanaf Saxion locatie Alphons Ariens. Van 12.00 tot 12.45 uur is Dennis Schipper, CEO Demcon, te gast. Om 13.00 uur schuift minister Van Engelshoven aan. BNR is o.a. geïnteresseerd in de kracht van samenwerking tussen bedrijven en onderzoekers van HBO’s. Demcon doet dit sinds 2011 met het Saxion lectoraat Mechatronica, wat leidt tot innovaties en het vroegtijdig aantrekken van talent.

Gerelateerde artikelen

Tips meivakantie Saxion Studentenleven

De leukste meivakantie-activiteiten in Enschede, Deventer en Apeldoorn

19 april 2024
Alumnus Thijs.png Organisatie

Wat kun je Chemie? Saxion alumnus Thijs vertelt

18 april 2024
Deeltijd studente met kop koffie op een bank Onderwijs

Welke deeltijd hbo-opleidingen zijn er?