Beeld RED Engineers Challenge.JPG
Organisatie

Finale RED Engineers Challenge bij Saxion

Leestijd Minuten

Woensdag 17 april vindt bij hogeschool Saxion in Enschede de finale van de RED Engineers Challenge 2019 plaats. Ongeveer 500 leerlingen van 250 basisscholen uit de regio doen dit jaar weer mee aan deze wedstrijd waarbij dit jaar het thema 'Water en het klimaat' centraal staat.

Aan de slag met het thema 'Water en Klimaat'
Onder de noemer ‘Water en het klimaat’ daagt Waterschap Vechtstromen alle uitvindertjes, ontwerpers en techkids uit groep 6 en 7 van de 25 deelnemende basisscholen in Twente uit om creatieve oplossingen te bedenken voor de toenemende waterproblemen in de wereld door klimaatverandering: extreme hoosbuien, overstromingen, maar ook meer perioden van – extreme – droogte, zoals we tijdens de Nederlandse zomers steeds vaker zien. Oplossingen als groene daken, rooksensoren in een bos of een speciale diepvries voor emmers zodat het water niet verdampt - allemaal slimme ideeën van onze tech-kids! 

De opdrachtgever
Waterschap Vechtstromen is in 2019 de opdrachtgever van de RED Engineers Challenge, omdat zij het ook belangrijk vinden dat leerlingen al vroegtijdig in aanraking komen met techniek. 

Lees meer over de RED Engineers Challenge

Gerelateerde artikelen

FIRST® LEGO® League Enschede 2022: een terugblik Organisatie

FIRST® LEGO® League Enschede 2022: een terugblik

21 maart 2022
Saxion Pre Programma basischool Organisatie

Nog veel meer te ontdekken voor leerlingen basisschool Veldzijde in Losser; ‘Groene en duurzame schoolomgeving’

26 mei 2021
FIRST® LEGO® League Persbericht

Finale FIRST® LEGO® League bij Saxion in Enschede