IMG_5126.JPG
Onderwijs

Oogst 2019 verbindt studenten met werkveld: 'Ik mag komen lunchen'

Verschillende bestuurskundigen, stedenbouwkundigen en planologen in spé hebben zich donderdagmiddag tijdens Oogst 2019 in Deventer gepresenteerd aan het werkveld. En met succes.

“Vier jaar lang zijn er zaadjes gepland, nu is het eindelijk tijd om te oogsten,” sprak Jolande Algra-Zomer, Academie Bestuur, Recht & Ruimte, tijdens de opening. De netwerkmiddag had als doel de verschillende bedrijven kennis te laten maken met de drijfveren en kwaliteiten van de afstuderende Saxion-studenten Bestuurskunde, Planologie en Stedenbouwkundig Ontwerpen. Gastsprekers tijdens het plenaire gedeelte waren onder meer Sebastiaan van ’t Erve, Burgemeester van Lochem, en Ferenc van Damme, communicatiestrateeg en beleidsontwikkelaar ‘Participatie & Communicatie' bij de provincie Overijssel. 

Pitches

Waar de potentiële werkgevers zich vervolgens konden profileren op de bedrijvenmarkt tijdens de inloop en de pauze, vertelden de young professionals in verschillende lokalen vol enthousiasme over zichzelf en hun afstudeeropdrachten. Deze liepen uiteen van strategieën bedenken voor de regionale energietransitie tot gaswinningslocaties onderzoeken en hittestress onder alleenstaande 75+’ers terugdringen. De aandachtige luisteraars van de pitches, voornamelijk (semi-)overheden, waren achteraf vooral benieuwd naar de ontwikkeling van de studenten. “Waarin moet jij je nog verbeteren?”, was een veelgehoorde vraag.

Het was spannend, maar ook leuk om je op deze manier te presenteren.

Megan Beunk, vierdejaars student Stedenbouwkundig Ontwerpen over Oogst 2019

Lunch

“Het was spannend, maar ook leuk om je op deze manier te presenteren,” vindt Megan Beunk, vierdejaars student Stedenbouwkundig Ontwerpen. Zij vertelde de aanwezigen over haar afstudeeropdracht, waarbij ze voor de gemeente Oost Gelre kijkt naar de rol van speelplekken in een stedelijke structuur. Haar verhaal was zo overtuigend, dat ze en plein public een aanbod kreeg van iemand van de gemeente Deventer, die vertelde op zoek te zijn naar mensen ‘met diezelfde vonkjes in de ogen’ als Megan. “Ja, ik werd uitgenodigd om te komen lunchen,” vertelt ze trots. “Dus dat kan zeker nog interessant worden.” 

Tom Wassink

Tom Wassink

Met een journalistieke én een marketingachtergrond is Tom Wassink als online redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie altijd op zoek naar een verhaal. In zijn vrije tijd houdt hij zich, zowel binnen als buiten de lijnen, vooral bezig met sport en dan in het bijzonder met voetbal.

Gerelateerde artikelen

twee mannen ondertekenen een document aan tafel Organisatie

Hogeschool Saxion en 8RHK ambassadeurs brengen hbo-student naar Achterhoek

12 november 2020
Verrijk je werk met het StadsLAB Organisatie

Verrijk je werk met het StadsLAB

18 november 2019
Studenten Deventer werken aan slimme oplossingen voor de stad Organisatie

Studenten Deventer werken aan slimme oplossingen voor de stad