Montessorischool
Organisatie

Laat ons weten hoe jij vormgeeft aan montessorionderwijs!

Leestijd Minuten

Beste leraren, Wat maakt de ene montessorischool anders dan de andere montessorischool? En welke overeenkomsten hebben de montessorischolen in Nederland? De Nederlandse Montessori Vereniging en het lectoraat Vernieuwingsonderwijs hebben de handen ineengeslagen om deze vragen te beantwoorden. Doelstelling van dit onderzoek is om in kaart te brengen hoe leraren op montessorischolen vormgeven aan het montessorionderwijs.

We nodigen  je uit om een vragenlijst in te vullen waarin je op een aantal stellingen reageert over de manier waarop jij het montessoriconcept in jouw groep toepast. Dat kost ongeveer 10 tot 15 minuten van je tijd, maar levert jou en je school inzicht in jullie onderwijsvisie op. 

Wat levert het mij op?

Wanneer de meeste van je collega's de vragenlijst invullen, ontstaat er een goed beeld over de manier waarop jullie school het montessoriconcept uitvoert. Na de zomervakantie van 2019 ontvangt je school van ons een geanonimiseerde terugkoppeling, zodat jullie zicht krijgen op de manier waarop het montessoriconcept op jullie school wordt ingevuld. 

Wat moet ik doen?

Tot en met 30 juni 2019 kun je onze vragenlijst digitaal invullen: klik hier voor de vragenlijst

Alvast hartelijk dank voor je deelname, mede namens de Nederlandse Montessori Vereniging en de Nederlandse Montessori Onderzoeksgroep.

Patrick Sins en Jaap de Brouwer, lectoraat Vernieuwingsonderwijs. 

Meer weten over ons onderzoek? Hier kun je meer lezen over de achtergrond en wat wij doen. 

Gerelateerde artikelen

Symen van der Zee en Willeke Slingerland (fotografie: Thomas Busschers) Onderzoek

Saxion komt met module Moreel Kompas: ‘Wat je hier oefent, is natuurlijk een blauwdruk voor hoe je de samenleving ingaat’

05 maart 2024
Expeditie Dalton karakters Helen, Stan en Kweenie Organisatie

Expeditie Dalton: een nieuwe online leeromgeving

26 juni 2023
Onderzoek

In de voetsporen van Maria Montessori: Jaap de Brouwer wint International Montessori Award