pexels-photo-2381463.jpeg
Onderwijs

Nieuwe leergang moet tech-sector helpen met behouden van talent

Leestijd Minuten

Saxion heeft samen met Universiteit Twente en hogeschool Windesheim een leergang ontwikkeld voor Overijsselse tech-bedrijven. Tijdens deze cursus worden praktische handvaten geboden om technisch talent aan te trekken én te behouden.

In Overijssel is de vraag naar technisch personeel als loodgieters, metaalbewerkers, lassers en elektriciens al langere tijd groot. Dit komt mede doordat er niet genoeg doorstroom is vanuit de technische opleidingen, maar ook doordat de technisch geschoolde mensen niet in de techniek werkzaam blijven. 

‘Aantrekkelijk en effectief HRM in de techniek’

Op basis van onderzoek van TechYourFuture, het expertisecentrum voor techniekonderwijs, is door Saxion, Universiteit Twente en hogeschool Windesheim daarom de cursus ‘Aantrekkelijk en effectief HRM in de techniek’ in het leven geroepen. Tijdens dit programma leren directeuren, eigenaren, managers en HR-professionals hoe zij hun bedrijf als aantrekkelijke werkgever profileren, wat technici nou écht belangrijk vinden en hoe ze hun technisch personeel kunnen behouden en voorbereiden op de nieuwste technische ontwikkelingen. 

Casussen

De leergang begint eind september en bestaat uit vijf sessies bij Saxion Deventer, met cases vanuit verschillende bedrijven. Deelnemers ontvangen evidence-based inzichten vanuit TechYourFuture, praktische handvaten voor eigen ingebrachte casussen en uiteraard een certificaat. Aanmelden kan via de website van Saxion.

Gerelateerde artikelen

Onderzoek

Hans Gelten gaat voor een Professional Doctorate: ‘Het past bij wie ik ben’

18 april 2024
Onderwijs

Ervaringsdeskundige oncologie Liesbeth van Balen: ‘lotgenoot en gids’

17 april 2024
Kiki Hannink (fotografie: Thomas Busschers) Onderwijs

Sollicitatietips: zo maak je een goed cv