Afbeelding kalender ed
Organisatie

[Online-blended-onderwijs] Update SURF Online & Blended Onderwijs juli 2019

Leestijd Minuten

Hierbij de laatste ontwikkelingen, recente publicaties en bijeenkomsten van het SURF-project Online en blended onderwijs.

Nieuwe ronde subsidieprojecten Open en online onderwijs
Ook dit jaar kun je weer voorstellen indienen in de regeling Open en online onderwijs. Net als voorgaande jaren zijn er twee pijlers: Online onderwijs en Open leermaterialen. Voorstellen voor Online onderwijs moeten passen in het jaarthema Interactie en feedback. Voorstellen voor Open leermaterialen moeten gericht zijn op het ontwikkelen en hergebruik van open leermaterialen in samenwerking met andere docenten binnen vakcommunity’s. Dien uiterlijk 16 december 2019 je voorstel in! Meer weten? Kijk op onze website of kom naar het inspiratiecafé op 30 september 2019.

Blended cursus Flipping the classroom
Voor de derde keer op rij organiseren we de blended cursus Flipping the classroom. Samen met andere onderwijsontwikkelaars en ICT- & Onderwijsadviseurs ontwerp en realiseer je een eigen flipped les, leerlijn of plan van aanpak. Dat doe je vanuit je eigen leervraag en met hulp van twee ervaren coaches. Je kunt je inschrijven tot 12 september. De cursus start met een webinar op 27 september, daarnaast zijn er drie bijeenkomsten op locatie: op 11 oktober, 1 en 22 november.

Aandacht voor Learning spaces
In februari organiseerde SURF een studiereis naar ELI, met als focus active learning spaces. Lees de zes lessen over learning spaces die we tijdens deze reis hebben geleerd.  Daarnaast heeft Inholland voor SURF begin 2019 onderzoek gedaan naar technologierijke learning spaces. Hiervan is een handzame samenvatting gemaakt. Een belangrijke bevinding van het onderzoek is dat steeds meer instellingen op een of andere manier aan de slag gaan of willen met learning spaces. Om samen te kunnen optrekken en ervaringen te delen, richtte SURF recent de Special Interest Group (SIG) Learning Spaces op.

Blended learning implementeren met je team?
Op 9 oktober organiseert de SIG Blended learning de workshop Blended Learning implementeren met je team. In deze workshop ga je in kleine groepjes aan de slag om uit te wisselen en te verkennen hoe je blended learning op een hoger niveau kunt brengen door met een team van betrokkenen op opleidingsniveau aan de slag te gaan. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan!

Vroegboekkorting SURF Onderwijsdagen
Op 5 en 6 november organiseert SURF weer de jaarlijkse Onderwijsdagen, dé inspiratiebron op het gebied van onderwijsvernieuwing met ICT. Het volledige programma staat in september online. Tot en met 1 oktober kun je nog profiteren van vroegboekkorting!

Met korting naar Online Educa Berlijn
Ga jij dit jaar naar Online Educa in Berlijn? Dan kun je via SURF gebruikmaken van een flinke korting van 100 euro. Vul bij het inschrijven de kortingscode AC103 in. Online Educa is een groot internationaal congres over innovatie in onderwijs en ICT waar professionals uit onderwijs en overheid elkaar ontmoeten. Het congres is van 27 t/m 29 november. Meer informatie en inschrijven

Gerelateerde artikelen

Afbeelding_basiscursus_blackboard.png Organisatie

Geslaagd! Basiscursus Blackboard

24 september 2019
mario-1558068_1920.jpg Organisatie

Saxion Video-unit tip: Subscribe!

20 september 2019
books-1617327_1920.jpg Organisatie

Promotieonderzoek van Marjon studie 1: OERAdoptie