Jan des Bouvrie
Corporate

Founding father Jan des Bouvrie Academy overleden

Leestijd Minuten

Wij zijn geraakt door het verdrietige nieuws van het overlijden van Jan des Bouvrie, founding father en naamgever van onze particuliere hbo-opleiding Interior Design & Styling in Deventer. Bijna 20 jaar geleden is deze opleiding in nauwe samenwerking met hem ontwikkeld. Wij verliezen met hem een aimabele man en een groot ontwerpicoon met een groot hart voor onderwijs en talent. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en naasten, wij wensen hen veel sterkte met dit grote verlies.

Trots op studenten  

Zijn academy, zoals Jan des Bouvrie de designopleiding in Deventer graag noemde, telt inmiddels circa 400 studenten en docenten. De geaccrediteerde bacheloropleiding beschouwde hij zelf als een van de mooiste stukken uit zijn nalatenschap. Yvonne Temmink, leidinggevende van de Jan des Bouvrie Academy: “Hij was erg betrokken bij de opleiding en kwam nog regelmatig langs. Hij vroeg studenten naar hun helden en maakte hen deelgenoot van zijn ontwerpaanpak. Bij diplomeringen feliciteerde hij met trots alle geslaagden. Aan het begin van dit studiejaar heeft Jan de nieuwe studenten nog online toegesproken”.  

In één van de laatste publieke optredens met studenten van de opleiding maakte Jan een hem kenmerkende opmerking: “Ik heb veel gezien en kennis en ervaring opgedaan, maar ik ben jaloers op jullie jonge ogen. De onbevooroordeelde blik die ik zelf niet meer heb. Ik leer graag van jullie en luister graag naar jullie als jonge generatie.”  

(tekst gaat verder onder de foto)

Eerbetoon in wit 

Als eerbetoon aan hem staan alle sociale mediakanalen van de Jan des Bouvrie Academy de komende week op 'wit', de karakteristieke kleur voor Jan. Er zijn witte bloemen geplaatst bij het portret van Jan in het open atelier van de Jan des Bouvrie Academy in Deventer.  

Gerelateerde artikelen

Organisatie

Landelijke Bestuurskunde Dag 2024

02 april 2024
Tom Puper (fotografie: Thomas Busschers) Corporate

Tom gooide het roer om en werd docent: ‘Bij Saxion is mijn enthousiasme alleen maar gegroeid’

25 maart 2024
Francine Hofman (Fotografie: Thomas Busschers) Corporate

'Bij Saxion kreeg ik de ruimte om te ontdekken wat ik zou willen en kunnen’