handen desinfecteren
Corporate

Hoe ervaren Saxion-studenten de 1,5 meter en het dragen van mondkapjes?

Leestijd Minuten

Het is nu allemaal even wat anders binnen de Saxion-gebouwen dan je gewend bent. Je moet anderhalve meter afstand houden, er wordt geadviseerd een mondkapje te dragen en je hebt overal looproutes en desinfectiezuilen.

Wat vinden de studenten hier eigenlijk van, en hoe zorgen ze ervoor dat ze zich ook aan de richtlijnen houden? Maar misschien nog wel belangrijker, hoe zorgen ze ervoor dat ze het thuis een beetje uithouden? We laten een aantal studenten aan het woord!

Mondkapjes 

Omdat we het belangrijk vinden om zorg te hebben voor elkaar en aan een ander te denken adviseren we je om in de openbare ruimtes van onze gebouwen een mondkapje te dragen. Dit is vrijwillig en is vooral van toepassing als je van de ene plek in het gebouw naar een andere plek gaat. Zit je bijvoorbeeld met een aantal medestudenten of collega’s in de kantine, op een werkplek of in een klaslokaal dan hoeft het niet, als je dan maar wel 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Spreek elkaar daar ook op aan als je ziet dat dat niet gebeurt.  

Updates en FAQ's van Saxion

Op saxion.nl/coronavirus vind je diverse updates over het coronavirus en in de FAQ's worden Saxion-specifieke vragen beantwoord. 

Gerelateerde artikelen

Anka Mulder, Voorzitter College van Bestuur Corporate

'We zijn als Saxion volop bezig de anderhalve meter-hogeschool vorm te geven'

06 mei 2020
Bestuursjaar Studentenleven

Daarom doe je een bestuursjaar bij een studievereniging: ‘Ik heb mezelf beter leren kennen, maar ook mijn netwerk uitgebreid’

20 april 2024
Tips meivakantie Saxion Studentenleven

De leukste meivakantie-activiteiten in Enschede, Deventer en Apeldoorn