Welkom.jpg
Organisatie

Nieuwe collega's TLC - Nanneke Bakkum, Marit van de Dijk, Karin Gerritsen-van Leeuwenkamp, Miriam Losse en Els Wegerif - stellen zich voor

Leestijd Minuten

Per 1 september hebben we 5 collega's vanuit Bureau Kwaliteit verwelkomd. Samen met de TLC collega's vormen we nu het OSS-Teaching and Learning Centre. Hierbij stellen Nanneke, Marit, Karin, Miriam en Els zich voor.

Foto Nanneke Bakkum

Nanneke Bakkum

TLC - Adviseur Onderwijsinnovatie

088-0191228

Mijn naam is Nanneke Bakkum, ik ben begin mei met veel plezier gestart bij Saxion als adviseur onderwijsinnovatie bij OSS. Ik houd me voornamelijk bezig met de verdere uitwerking en implementatie van het Saxion Onderwijs Model (SOM). Hierbij heb ik naast een breed scala aan inhoudelijke onderwijskundige thema’s te maken met veranderprocessen en curriculumontwerp en –ontwikkeling. Verder ben ik betrokken bij projecten rondom thuisgroepen, onderwijskundig leiderschap en het organiseren van toekomstbestendig onderwijs. Tot slot begeleid ik verschillende opleidingen bij het ontwerpen en ontwikkelen van het curriculum vanuit het SOM gedachtegoed.

Ik heb de masters Pedagogische Wetenschappen en Onderwijskunde gevolgd aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Na een start in het speciaal onderwijs heb ik de overstap gemaakt naar het mbo waar ik onder andere als onderwijskundig adviseur en beleidsmedewerker betrokken ben geweest bij veel verschillende thema’s zoals: examinering, toelating, beroepspraktijkvorming, onderwijsinnovatie, gepersonaliseerd leren, praktijkleren, hybride leren, studieloopbaanbegeleiding, maatwerk, enz.

Omdat ik in mijn werk veel te maken had met veranderprocessen, heb ik de opleiding verandermanagement gedaan aan de VU in Amsterdam. Sindsdien ben ik me steeds meer gaan richten op onderwijsinnovatie en het begeleiden van veranderprocessen in onderwijsteams, waar ik al veel affiniteit mee had. Hiernaast was ik als onderwijskundige gekoppeld aan de opleidingen binnen de sector Zorg, Welzijn en Sport waar ik het liefst op basis van co-creatie aan de slag ging.

Het is een bijzondere tijd om te starten bij Saxion, maar (online) heb ik gelukkig al met heel wat collega's kennis mogen maken. Ik kijk er erg naar uit om samen te werken aan goed onderwijs!

Nanneke Bakkum
Adviseur onderwijsinnovatie

Marit van de Dijk

Marit van de Dijk

TLC - Adviseur Onderwijsinnovatie

Dag, mijn naam is Marit van de Dijk, ik ben adviseur Onderwijsinnovatie bij SOM/OSS-TLC, met als insteek: de onderwijskundige uitwerking en vertaling van het programma SOM, met name ook in de begeleiding van de kopgroepen. Ik begeleid kopgroepen bij het 'samen onderwijs maken', waar het Saxion OnderwijsModel ook voor staat. Verder begeleid ik enkele masters bij onderwijsontwikkeling, volgens SOM.

De afgelopen jaren heb met veel enthousiasme als onderwijskundige voor diverse organisatie-onderdelen van Saxion gewerkt. Mijn achtergrond is Educational Science & Technology bij de UT, met een specialisatie in onderwijsmedia (in die tijd: Instrumentatietechnologie bij Educational Design, Media & Management), met daarvoor Communicatie & Multimedia Design in het Social Work bij HS Zuyd (in die tijd: Audiovisuele Communicatie in het Hoger Sociaal-Agogisch Onderwijs).

Met veel plezier ben ik - ook in deze 'bijzondere tijden' - begonnen in deze nieuwe functie bij SOM/OSS, nu met een link met TLC. Ik zie ons allen, als adviseurs vanuit OSS, als belangrijke spelers bij de co-creatie van onderwijs. Samen met docenten, onderzoekers, (alumni-)studenten, (andere) ondersteunende medewerkers en het werkveld maken wij het verschil in en voor onze opleidingen!

Graag tot ziens!

Met vriendelijke groet,

Marit van de Dijk
Adviseur Onderwijsinnovatie

Foto Karin Gerritsen-van Leeuwenkamp

Karin Gerritsen-van Leeuwenkamp

TLC - Adviseur onderwijs en onderzoek

06-12375286

Leuk je te ‘ontmoeten’, ik ben Karin Gerritsen-van Leeuwenkamp. Sinds 2005 werk ik op Saxion. De eerste vijf jaar als docent en daarna als onderwijskundig adviseur bij de Academie Gezondheidszorg. Ook ben ik kenniskringlid geweest bij het Lectoraat Assessment. Sinds 2017 heb ik gewerkt als adviseur onderwijs en onderzoek bij Bureau Kwaliteitszorg. Mijn focusgebied is toetsing en dat blijft het ook bij het Teaching and Learning Centre. Ook ben en blijf ik met veel plezier de eindredacteur van Eduxion - Kennisplatform onderwijs. Ik nodig je uit om meteen een kijkje te nemen op eduxion.saxion.nl.

Naast mijn werkzaamheden op Saxion ben ik sinds 2011 redactielid van Examens - tijdschrift voor de toetspraktijk. Ook vertegenwoordig ik Saxion in het Platform Leren van Toetsen waarvan in juni 2021 het Congres op Saxion wordt georganiseerd. Daarnaast ben ik lid van het netwerk ‘Je ogen uitkijken’. Dit netwerk richt zich op het ondersteunen van hogescholen bij de duurzame implementatie van BKE/SKE-professionalisering voor hbo-docenten en het Protocol Afstuderen 2.0. In maart 2019 ben ik gepromoveerd bij de Open Universiteit met het proefschrift ‘Assessment quality in higher eduxion: Students’ perspectives in relation to their learning’.

Foto Miriam Losse

Miriam Losse

TLC - Senior Advisor Research and Education

06-10141038

Hallo! Mijn naam is Miriam Losse, een breed opgeleide onderzoeksmethodoloog met ervaring in ontwerponderzoek en sociaal-psychologisch-economisch onderzoek.

Vooraf: Sinds 2005 werk ik bij Saxion en heb o.a. een Saxionbrede onderzoekstraining voor docenten ontwikkeld en een landelijke training voor lectoraatsonderzoekers. Ik doe onderzoek naar en publiceer over interdisciplinaire methoden van praktijkgericht onderzoek en de integratie van onderzoeken in het curriculum. Sinds 2012 help ik hier ook andere hogescholen mee. Bij de SRGS begeleid ik onderzoekers bij hun onderzoeksplan en de ontwikkeling van meerjarige onderzoeksprogramma’s.

Nu: Bij het TLC mag ik vanaf nu mijn onderzoeksexpertise delen met iedereen die aan onderwijsverbetering en –innovatie werkt. Voor mij is TLC een ideale plek om mijn samenwerking voort te zetten met de SRGS, het Netwerk Afstuderen, het Smart Solutions Semester, voormalig Bureau Kwaliteitszorg en de Saxion Kunstcommissie. Het meest geniet ik namelijk van het verbreden van mijn blik en ontdekken, ordenen en vormgeven van nieuwe dingen.

In mijn privéleven breng ik vele uren per week door in de (moes)tuin die midden in Enschede een soort stadsboerderij is geworden. Ook tapdans ik graag en musiceer ik met mijn man Onno en dochter Merel. Als er dan nog tijd over is dan lezen, (berg)wandelen, zwemmen we of bezoeken we een museum met mooie kunst. Japan heeft mijn speciale aandacht. Met alle inspiraties ben ik zelf ook graag artistiek bezig.

Foto Els Wegerif

Els Wegerif

TLC - Adviseur Onderwijsinnovatie

06-20687456

Mijn naam is Els Wegerif, ik ben 27 jaar. Afgelopen februari ben ik bij Saxion begonnen als onderwijskundige en vanaf half april zijn mijn werkzaamheden uitgebreid met de functie als onderwijsadviseur bij OSS. In die rol houd ik mij bezig met zowel de ontwikkeling van het Saxion Onderwijs Model als de uitvoering van het model als kopgroep-begeleider.

Op dit moment ben ik kopgroep-begeleider help ik opleiding bij het proces van het Saxion Onderwijs Model. Van analyse, ontwerp, ontwikkeling tot implementatie en evaluatie werk ik met de opleiding en brengen we Samen Onderwijs Maken in de praktijk!

Ik heb een onderwijskundige achtergrond vanuit de master Educational Science & Technology Enschede en daarvoor hier bij Saxion HBS Hotelmanagement gestudeerd.

In mijn vrije tijd houd ik van buiten zijn; wandelen, wielrennen en in de tuin werken. Ik heb veel jaren in de horeca gewerkt als bedrijfsleider, maar kan er ook erg van genieten om zelf te gast te zijn in de restaurants.

Het Samen Onderwijs Maken past precies bij mijn werkwijze: ik werk het liefst samen met enthousiaste collega’s aan mooi en toekomstbestendig onderwijs. Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

Els Wegerif

Gerelateerde artikelen

Blended learning.jpg Organisatie

Eduxion en de toolkit 'Blended en online onderwijs'

25 september 2020
Welcome on board.jpg Organisatie

Nieuwe collega - Tim Dalhoeven stelt zich voor

8 september 2020
Digitaal onderwijs Saxion Parttime School (stock) Organisatie

Blended Onderwijs in het nieuwe studiejaar