Saxion Toekomstgericht Retailmanagement en Leiderschap
Ondernemerschap

Deventer binnenstadondernemers bij Saxion aan de slag met Toekomstgericht Retailmanagement en Leiderschap

Anne Hurenkamp
Anne Hurenkamp Leestijd Minuten

De ontwikkelingen in de retail gaan razendsnel en worden momenteel extra versterkt door de coronacrisis. Op 2 februari kunnen ondernemers uit de binnenstad van Deventer bij Saxion van start met de nieuwe leergang Toekomstbestendig Retailmanagemet en Leiderschap. In 15 praktijkgerichte bijeenkomsten leren ze over nieuwe ontwikkelingen in de retail en gaan ze aan de slag om hun vaardigheden als ondernemer te versterken. Ondernemers kunnen zich inmiddels aanmelden.

Corona als extra uitdaging

Uitdagingen zijn er volop voor ondernemers in de Deventer binnenstad. Niet alleen in coronatijd, maar ook als het gaat om de inzet van nieuwe technologie, leegstandontwikkeling, veranderende consumentbehoeften en koopgedrag. De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat ondernemers een nog sterker beroep moeten doen op hun flexibiliteit, toekomstgerichtheid en ondernemerschap. De nieuwe leergang komt daarom met inzichten en handreikingen waarmee ondernemers aan de slag kunnen.

Direct toepasbaar in de praktijk

Tijdens de bijeenkomsten, verzorgd door Saxion en diverse gastsprekers, wordt de theoretische basis gecombineerd met praktijkgerichte cases. De voorbeelden en kennis zijn voor ondernemers direct toepasbaar in de eigen praktijk. Naast de inhoudelijke thema’s is er de leerlijn Persoonlijk Leiderschap, met aparte coachingsbijeenkomsten.

Vitale Deventer binnenstad

Het belang van een vitale Deventer binnenstad is groot. Goed opgeleide, sterke ondernemers dragen bij aan leefbaarheid, werkgelegenheid en de regionale economie. Deventer telt ruim 600 publieksgerichte functies, waaronder winkels, horeca, diensten en cultuur (bron: Binnenstadsvisie DNTIP 2018). De binnenstad biedt werkgelegenheid aan zo’n 7.600 mensen. Bestedingen van bezoekers vloeien terug in stad en omgeving.

Ben jij een Deventer binnenstadondernemer en wil je meer weten of je aanmelden?

Meer informatie en aanmelden

Over de leergang Toekomstgericht Retailmanagement en Leiderschap

De nieuwe leergang voor Deventer ondernemers kwam tot stand door financiering vanuit de Provincie Overijssel en Rabobank Salland en wordt gesteund door Retail Platform Overijssel (RPO), het programma Deventer Economisch Perspectief van de gemeente Deventer en Stichting Deventer Binnenstadmanagement (SDBM). Saxion en diverse gastsprekers verzorgen de bijeenkomsten.

Anne Hurenkamp

Anne Hurenkamp

Anne Hurenkamp is redacteur bij de Dienst Marketing en Communicatie van Saxion. Schrijven maakt haar gelukkig. Vooral als het om een persoonlijk portret of over onderzoek gaat. Als lezer, luisteraar, schrijver en podcaster gaat Anne ook graag op zoek naar mooie verhalen uit de geschiedenis van de popmuziek. In haar vrije tijd is ze bovendien boekenliefhebber en Beatlesblogger.

Gerelateerde artikelen

Tom Salemink Business

Tom breidt de Talententuin Achterhoek uit naar Twente: ‘We verbinden bedrijven met jong talent’

18 maart 2024
Onderzoek

Er was eens… een bruisend stadshart

28 september 2023
Saxion Ondernemers Award Ondernemerschap

Samenwerken met artiesten als Snelle: ‘Het avontuur is gestart met de EW/Saxion Ondernemers Award’