Studenten deeltijd
Studentenleven

Dit is het STAP-budget en zo kun jij dit inzetten

Deeltijdstudent Bo over timemanagement
Bo Lamers Leestijd Minuten

Wat is het STAP-budget en hoe kun je dit inzetten? Je leest er meer over in dit artikel van Bo!

Wat is het STAP-budget precies?

Het STAP (STimulering Arbeidsmarkt Positie) budget is een subsidie van de Rijksoverheid die als doel heeft om burgers meer regie te laten nemen over hun loopbaanontwikkeling. De arbeidsmarkt veranderd continue, banen verdwijnen en nieuwe banen komen er voor in de plaats. Duurzaam inzetbaar zijn zorgt ervoor dat je beter kan anticiperen op veranderingen.

Voorwaarden van het STAP-budget

Het STAP-budget kan gebruikt worden om één training, cursus of opleiding per jaar te volgen. Per jaar kan er maximaal 1000 euro (inclusief btw) per persoon aan subsidie toegekend worden. Wanneer de kosten voor een training, cursus of opleiding over deze 1000 euro gaan, dien je het resterende bedrag zelf bij te leggen. Er zijn daarnaast ook voorwaarden voor het aanvragen van een STAP-budget, zoals dat de aanvrager 18 jaar of ouder moet zijn en ook dat een aanvrager nog geen AOW mag ontvangen.

Aanmelden en aanmeldingsbewijs

Elk jaar zijn er vijf aanmeldperiodes voor het STAP-budget, op deze pagina kun je hier meer informatie over vinden. Het is belangrijk je zo snel mogelijk aan te melden, want op is op. Via het STAP-portaal van het UWV vraag je zelf dit budet aan. Bij de aanvraag via het UWV is het van belang dat je beschikt over een STAP-aanmeldingsbewijs. Deze dien je van te voren aan te vragen bij Saxion. Deze ontvang je na het aanmelden voor de opleiding. Bij het UWV kan je vervolgens met je DigiD inloggen in het STAP-budget portaal, waar je het STAP-aanmeldingsbewijs dient te uploaden. Het UWV keurt de aanvraag vervolgens goed of af.

Welke modules van Saxion komen in aanmerking voor het STAP-budget?

Er zijn verschillende modules van Saxion die in aanmerking komen voor het STAP-budget. Klik hier voor een overzicht van de opleidingen die in aanmerking komen. 

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je aanvullende vragen over onze modules die te volgen zijn met het STAP-budget? Bekijk dan eens deze pagina, waar we alle informatie van over het STAP-budget hebbn verzameld. Of neem contact met ons op via 088 - 019 1919 of mail naar parttimeschool@saxion.nl.

Deeltijdstudent Bo over timemanagement

Bo Lamers

Bo Lamers studeert Commerciële Economie bij Saxion Parttime School en werkt bij Saxion als Student Content Creator. Nieuwe dingen creëren krijgt ze energie van. In het weekend wandelt ze graag in de natuur met haar vrienden en hondje Buffel. 

Gerelateerde artikelen

Master Musculoskeletaal Onderwijs

Ervaringsdeskundige Ruben is bezig met zijn tweede deeltijdmaster: ‘Ik merkte dat ik een stukje verdieping nodig had’

08 juni 2023
Onderwijs

Deeltijdstudent Arjan liet zich niet tegenhouden en is nu een stap dichter bij zijn einddoel: ‘Ik wist dat ik het kon’

26 mei 2023
Onderwijs

Beginnen met deeltijd: dit moet je weten