Tim Lammers Commerciele Economie Dinopark Twente Airport Ondernemerschap

Oud-student Tim Lammers laat dino’s herleven op Vliegveld Twente

Tim Lammers (34), oud-student Commerciële Economie en marketing manager bij Burgers’ Zoo, zag een kans toen hij hoorde dat 57 dino’s die bij de dierentuin waren tentoongesteld naar de opslag terug gingen. Het resultaat: komend zomer komt Jurassic Park tot leven voor basisschoolkinderen op de voormalige vliegbasis Twenthe. “Ik ben een ondernemende marketeer, maar ik had niet verwacht dat het zo groot zou worden.”

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019 Corporate

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019

De vierde editie van de Junior Startup Challenge is gewonnen door Sanne Beernink (16), Maxim van der Molen (17), Lars Oomens (16) en Ben Ligthart (16) van HappySyr. Op donderdag 27 juni overtuigden zij de jury met het concept HappySyr – een idee voor omhulsels voor injecties om vaccinatie-angst bij kinderen te verminderen. De winnende vwo-leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede (locatie Bruggertstraat) winnen een ondernemende reis naar Roemenië.

Wereldkaart Organisatie

Internationaal bezoek: University of Westminster meets Saxion

Het opdoen van inspiratie op het gebied van ondernemerschapsonderwijs en het kennismaken met Saxion als University of Applied Sciences – dat was het doel waarmee docenten en studenten van de University of Westminster een bezoek bracht aan Saxion.

mendior foto.jpg Onderwijs

Mendior bedacht een behandelmethode voor psoriasis en krijgt nu berichten uit Portugal en Australië

Een badkuip met een recyclebare zoutoplossing, dat moet de psoriasis van Saxion-student Mendior Goossen en vele anderen gaan verhelpen. Twee jaar lang zocht hij naar een geschikte behandelmethode van zijn huidaandoening en afgelopen vrijdag presenteerde hij een testmodel op het Smart Solutions Festival in Deventer.

June 05, 2019-21-4513-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A5081-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Overdonderde winnaars na zinderende finale Saxion Ondernemers Award

Spanning bij de deelnemers, een hoog niveau tijdens de pitches en ontlading bij de winnaars: de finale van de jubileumeditie van de Saxion Ondernemers Award had het woensdagavond allemaal. Uiteindelijk gingen Anouk (Sassive), Karel en Bas (Brand Your Merch) er met de felbegeerde awards vandoor. “Het is nog een beetje onwerkelijk.”

Lancering START programma voor studentondernemers / Foto: Antoine - Shotmaniacs Ondernemerschap

Lancering START programma voor studentondernemers

Woensdagavond 5 juni is tijdens de finale van de Saxion Ondernemers Award het Novel-T START programma voor Saxion (student)ondernemers gelanceerd. Het gaat om een aparte track voor studenten van Saxion die in een traject van twee maanden tijd intensief aan de slag gaan met de verscherping en validatie van hun innovatieve business idee. Tijdens het finaleprogramma maakten Jaap Beernink (CEO Novel-T) en Mike Verkouter (Startup Ambassadeur Novel-T) dit initiatief bekend en reikten de eerste toegangsbewijzen uit.

June 05, 2019-20-0248-SaxionOndernemersAward-SaxionCVO-2Y3A4368-Shotmaniacs.jpg Ondernemerschap

Dit zijn de winnaars van de Saxion Ondernemers Award 2019

Anouk Tanke is met haar bedrijf 'Sassive' de winnaar in de categorie START! en Karel Kloeze en Bas Dijkhuis zijn met 'Brand Your Merch B.V.' de winnaars in de categorie GESTART!.

Studenten schitteren tijdens Travel Challenge 2019 in Turkije Studentenleven

Studenten schitteren tijdens Travel Challenge 2019 in Turkije

Eind mei gingen 80 studenten vanuit 20 verschillende opleidingsrichtingen naar Turkije voor de Travel Challenge. Ook 13 Saxion-studenten van de opleidingen Tourism Management, Commerciële Economie, Ondernemerschap & Retail Management en HBO-ICT waren uitgekozen om mee te doen. En met succes! Drie van deze toppers kregen een award.

Robbin Ondernemerschap

'We willen de bouwsector blijven veranderen en verbeteren'

Het was begin 2013 toen Robbin Breukink samen met zijn toenmalige studie- en huisgenoot Herwin Voortman besloot om te beginnen met BIM4ALL. Hiermee helpen de voormalig finalisten van de Saxion Ondernemers Award de bouwsector met het slimmer en sneller ontwerpen van bouwwerken.

Rafika Ondernemerschap

Rafika heeft dé oplossing voor het probleem dat veel vrouwen elke dag hebben

Rafika Ilkince is bezig aan het derde jaar van de opleiding Fashion and Textile Technologies en volgt de minor Startup Ondernemer. Zij bedacht een manier om het wat-moet-ik-aan-dilemma voor vrouwen op te lossen én het vele afval tegen te gaan in de textielindustrie: een modulaire jurk.