Frank van de Maat Onderwijs

'Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk leren kijken'

Eigenlijk vindt Frank van de Maat het jammer dat zijn opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement bij de Saxion Parttime School (SPS) er bijna opzit. Nog twee modules en een afstudeerproject scheiden hem van zijn diploma. “Ik heb op een andere, innovatieve manier naar mijn werk bij Scapino leren kijken,” vertelt Frank.

Ruud Koopman Onderwijs

'Effectuation is als koken: gooi alles in de pan dat je in huis hebt'

De Senseo, bedacht door Philips en Douwe Egberts, kun je zien als een product dat uit de Effectuation-werkwijze is voortgekomen. Net als veilingsite eBay. Docent Ruud Koopman ontwikkelde voor de Saxion Parttime School een module over Innovatie met Effectuation, een fenomeen dat ook steeds meer zijn weg vindt in het onderwijs. Wat is Effectuation en hoe zetten we de methode in bij Saxion?

tilburg_dsc0128.jpg Studentenleven

Studenten organiseren vrijdagmiddagborrel voor Voedselbank

Studenten van de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement organiseren vrijdag een borrel bij 't Zusje in Deventer. Een deel van de omzet van deze borrel gaat naar de lokale Voedselbank.

trainees2019.JPG Ondernemerschap

Nieuwe Fast Forward trainees zijn van start!

Afgelopen donderdag en vrijdag was de kick-off van het Fast Forward-programma voor de nieuwe trainees. Na de vele sollicitaties zijn de afgelopen maanden 29 talenten geselecteerd die deel mogen nemen aan het tweejarige programma. Het traineeship starten we jaarlijks met een inspirerende en intensieve tweedaagse, om elkaar en jezelf beter te leren kennen.

DETOX-challenge.png Ondernemerschap

DETOX-challenge: Dé kick-off voor alle ondernemende studenten

Afgelopen twee dagen stond de vernieuwde 24H-challenge voor de vierdejaarsstudenten van de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement (ORM) en de studenten van de minor Startup Ondernemer op het programma.

Ondernemende broers zetten VR in bij behandeling gepeste kinderen Studentenleven

Oud-Saxion-student ontwikkelt virtuele bedrijfsbezoeken voor scholieren

Basis- en middelbare schoolleerlingen die in één ochtend liefst tien bedrijven ‘bezoeken’: oud-Saxion-student Menno Kamphuis (rechts op de foto) maakt het in samenwerking met TechYourFuture mogelijk met zijn bedrijf MOOVD. Hij ontwikkelde virtual reality-software die uiteindelijk moet helpen het tekort aan technisch geschoold personeel in de regio terug te dringen.

Daniel Onderwijs

Eerste studenten Ondernemerschap en Retail Management ‘nieuwe stijl’ studeren af

Niet alleen een adviesplan schrijven voor een bedrijf of je eigen onderneming, maar deze ook daadwerkelijk uitvoeren. Deze maand studeerden de eerste studenten Ondernemerschap en Retail Management (ORM) op deze manier af.

Tim Lammers Commerciele Economie Dinopark Twente Airport Ondernemerschap

Oud-student Tim Lammers laat dino’s herleven op Vliegveld Twente

Tim Lammers (34), oud-student Commerciële Economie en marketing manager bij Burgers’ Zoo, zag een kans toen hij hoorde dat 57 dino’s die bij de dierentuin waren tentoongesteld naar de opslag terug gingen. Het resultaat: komend zomer komt Jurassic Park tot leven voor basisschoolkinderen op de voormalige vliegbasis Twenthe. “Ik ben een ondernemende marketeer, maar ik had niet verwacht dat het zo groot zou worden.”

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019 Corporate

‘HappySyr’ wint Junior Startup Challenge 2019

De vierde editie van de Junior Startup Challenge is gewonnen door Sanne Beernink (16), Maxim van der Molen (17), Lars Oomens (16) en Ben Ligthart (16) van HappySyr. Op donderdag 27 juni overtuigden zij de jury met het concept HappySyr – een idee voor omhulsels voor injecties om vaccinatie-angst bij kinderen te verminderen. De winnende vwo-leerlingen van het Bonhoeffer College in Enschede (locatie Bruggertstraat) winnen een ondernemende reis naar Roemenië.

Wereldkaart Organisatie

Internationaal bezoek: University of Westminster meets Saxion

Het opdoen van inspiratie op het gebied van ondernemerschapsonderwijs en het kennismaken met Saxion als University of Applied Sciences – dat was het doel waarmee docenten en studenten van de University of Westminster een bezoek bracht aan Saxion.