Basisschool de Uitvinding, copyright Frans Nikkels Organisatie

Groep 9 - Voor een soepelere doorstroom van de basisschool naar het voortgezet onderwijs

Deze week is de 'Leerroute 10-14' bij basisschool de Uitvinding in Enschede gestart. Deze nieuwe leervorm wordt ook wel 10-14 school of tienercollege genoemd. Door de leerlingen zelf wordt het bestempeld als 'Groep 9'. Een logische naam, want in plaats van af te zwaaien na groep 8 en in het diepe te springen, maken ze op basis van persoonlijke leerdoelen een soepele overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Programma Bètatechniek aanwezig bij Nationale Onderwijs Tentoonstelling Corporate

Programma Bètatechniek aanwezig bij Nationale Onderwijs Tentoonstelling

Van dinsdag 22 januari tot en met zaterdag 26 januari is Programma Bètatechniek van Saxion aanwezig bij de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT). Ambassadeurs van de technische opleidingen van Saxion ondersteunen de LEGO Workshops die tijdens dit event worden aangeboden.

LEGO Corporate

Video: LEGO workshop 'Bouw je droom'

Saxion-medewerker Jeff de Ruyter (Saxion LEGO Education Innovation Studio) gaf deze ochtend een serious gaming workshop 'Bouw je droom' tijdens de Week van het Ondernemen bij het ROC van Twente in Hengelo.

Workshops Lego tijdens Business Festival Corporate

Workshops Lego tijdens Business Festival

Het is een groot probleem voor veel bedrijven: angst voor verandering en in vaste patronen blijven hangen. Hierdoor presteren mensen niet optimaal. Maar hoe kun je dat veranderen? Simpel, door aan de slag te gaan met Lego!

Winnaars GEOBattle verzilveren prijs in LEGO Studio (1).jpeg Business

GEOBattle winnaars verzilveren prijs in de LEGO Studio

Te weten komen hoe leuk en interessant techniek kan zijn kun je alleen te weten komen door het zelf te ervaren. Dit ondervonden 29 leerlingen uit groep 8 van KBS de Martinus uit Losser aan den lijve. Zij verzilverden vandaag de prijs die zij begin dit jaar wonnen tijdens de GEOBattle.

kinderen tijdens workshop Organisatie

Programmeren én componeren met LEGO #hoedan?!

Hoe cool is dit?! Groep 7/8 van basisschool Twickelo uit Delden was vandaag in de Saxion LEGO Education Innovation Studio voor een workshop programmeren voor de hele klas.

20180418 lego group.jpg Business

Europese LEGO Education Innovation Studio bijeenkomst – Saxion was erbij

Dinsdag 17 en woensdag 18 april stond het jaarlijkse internationale congres voor verschillende LEGO Education Innovation Studio’s uit Europa weer op het programma. Dit keer stond in het teken van Computational Thinking – how to think like a computer, or not.