Lectoraat_MMI_2023.jpg

Het onderzoeksteam van het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact richt zich op het inzicht krijgen van de maatschappelijke impact van innovaties, beleid en andere initiatieven. Dit doen zij onder leiding van lector dr. ir. Attila A. Németh.

Attila Németh is lector Modelleren van Maatschappelijke Impact. Hij doet dit vanuit zijn interesse in hoe de maatschappelijke (welvaarts)effecten van innovaties, beleid en andere initiatieven zoveel mogelijk inzichtelijk gemaakt kunnen worden, zodat maatschappelijk gezien zo goed mogelijke afwegingen te maken zijn.

Biografie

Attila Németh studeerde Civiele Technologie en Management aan de Universiteit Twente. Na zijn studie is hij bij de Universiteit Twente gepromoveerd op het proefschrift ‘Modelling offshore sand waves’ binnen de vakgroep Water Engineering and Management en heeft hij daar aansluitend gewerkt als postdoc en universitair docent. Daarna werkte hij als projectleider/adviseur planvorming binnen de groep Integraal Waterbeheer van Witteveen+Bos. Daar werkte hij onder andere aan verschillende projecten op het vlak van maatschappelijke kosten-batenanalyses (MKBA).

Vervolgens is hij bij Saxion aan de slag gegaan als teamleider binnen de academie Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw. Vanaf 2011 was hij als projectmanager verantwoordelijk voor alle cursussen, leergangen en maatwerktrajecten op academieniveau en tevens werkzaam binnen het Kenniscentrum Leefomgeving van Saxion als senior onderzoeker op het vlak van MKBA, (sociale) veiligheid en data. In 2014 is hij aan de slag gegaan als associate lector bij het lectoraat Community Care & Youth. Vanaf 2016 werkt hij als associate lector binnen het lectoraat Governance met als speerpunt maatschappelijk rendement van sociale vraagstukken. In januari 2017 is hij gestart met het lectoraat Waarde van Reclasseren dat vanaf februari 2021 het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact heet.

Nevenfuncties

Geen.

Douwe_Duijnstee_2023jpg.jpg

Douwe Duijnstee

Onderzoeker

Douwe Duijnstee houdt zich binnen het lectoraat bezig met het exploratief verkennen van grote databronnen en verbanden tussen data, gebruikmakend van algoritmes en machine learning. Doormiddel van visualisaties maakt hij de data toegankelijker voor interne en externe partijen.

Biografie

Na Technische Natuurkunde in Delft en Theoretische Natuurkunde in Utrecht is Douwe overgestapt naar Data Science. In 2019 heeft hij een versneld Traject afgerond bij ITVitae en Anchorman en is daarmee erkend Junior Data Scientist. Sinds begin 2020 is Douwe actief binnen dit lectoraat.

Nevenfuncties

Geen.

Marloes_ter_Haar.JPG

Marloes ter Haar - Wiefferink

Hoofddocent / Onderzoeker

+31880191219

Marloes ter Haar is docent Bedrijfskunde. Zij is gedetacheerd van de Academie Bestuur, Recht en Ruimte naar het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact. Binnen het lectoraat houdt zij zich bezig met het projectleiderschap disseminatie voor het project Energy Hubs voor Inpassing van Grootschalige hernieuwbare Energie (EIGEN). 

Biografie

Marloes studeerde in 2006 cum laude af voor de opleiding Vastgoed en Makelaardij van Saxion en heeft in 2023 haar Master of Business Administration bij TSM Business School afgerond. Ze is in 2006 haar loopbaan gestart in de financiële sector waarna ze in 2007 is overgestapt naar de consultancy in het vastgoed. In 2010 is ze gestart als onderzoeker voor het lectoraat Gebiedsontwikkeling en Recht waarna ze ook vele jaren als docent werkzaam is voor de opleiding Bedrijfskunde van Saxion.  

Per februari 2024 is Marloes gestart voor het project EIGEN binnen het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact. 

Nevenfuncties

Voorzitter Oudercommissie kinderdagverblijf Bambino, locatie De Buitenboel, Reutum.

Evelien_Hengstman.JPG

Evelien Hengstman

Docent / Onderzoeker

06 - 2313 1963

Evelien Hengstman is docent sociaal juridische dienstverlening. Zij is gedetacheerd van de Academie Bestuur, Recht en Ruimte naar het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact en houdt zich hier bezig met diverse (projectleiders-) werkzaamheden.

Biografie

Evelien studeerde in 2019 cum laude af bij Saxion als Bachelor of Laws - LLB, Sociaal Juridische Dienstverlening. Daarna studeerde zij verder bij Saxion voor haar Master - MEd, Leren en Innoveren - Teacher Leader, dat zij in 2022 heeft afgerond. Zij werkte in diverse functies voor Politie Nederland en als project- en beleidsmedewerker bij de Politieacademie, waarna zij in 2021 startte bij Saxion als docent sociaal juridische dienstverlening.

Eind 2023 is Evelien gestart bij het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact, waar zij actief is binnen diverse projecten.

Nevenfuncties

Vertrouwenspersoon tafeltennisvereniging Blauw-Wit, Almelo.

Michel_Linnenbank_2023.jpg

Michel Linnenbank MSc

Hoofddocent / Onderzoeker

06 - 2261 8472 Profiel

Michel Linnenbank houdt zich als kernteamlid van het lectoraat bezig met beleids- en bestuurlijke vraagstukken. Zijn expertises zijn beleids- en besluitvormingsprocessen, beleidsevaluaties, multi-actor governance en sturingsmechanismen.

Biografie

Michel heeft met het afronden van een (Bestuurskundige) master Besturen van maatschappelijke organisaties aan de Vrije Universiteit een bestuurskundige achtergrond. Michel is sinds 2006 als docent bestuurskunde verbonden aan de academie Bestuur, Recht en Ruimte. Hij verzorgt onderwijs op het gebied van beleidsevaluaties, beleidsanalyse, politicologie en ICT-vraagstukken bij de overheid. Sinds 2013 is Michel actief als onderzoeker bij diverse lectoraten. Vanuit deze lectoraten is hij betrokken geweest bij diverse onderzoeken naar intergemeentelijke samenwerking, gebruik en toepassingen van open data bij overheden, maar ook bij studies naar de impact van nieuwe technologieën op de samenleving. Sinds 2017 is hij als onderzoeker bij dit lectoraat werkzaam waar hij zich vooral bezig houdt met bestuurlijk juridische afwegingskaders.

Nevenfuncties

  • Vanaf 2011 tot heden: Penningmeester van kunstenaarsinitiatief B93, onbezoldigd;
  • Vanaf 2018 tot heden: adviseur bij Universiteit Twente, detachering.

Mijneke_Roeland_2023.jpg

Mijneke Roeland MSc

Onderzoeker

06 - 2373 3483

Mijneke Roeland houdt zich als kernteamlid van het lectoraat bezig met de kwantitatieve zijde van de onderzoeksvraagstukken. Haar expertise ligt bij het gebruik van grote data sets en multivariate data-analyse.

Biografie

Mijneke studeerde Sociologie, met een specialisatie in criminaliteit en veiligheid, aan de Rijksuniversiteit Groningen. Gedurende haar studie is zij werkzaam geweest onderzoeksassistente in de FPC Dr. S. van Mesdag in Groningen. In 2019 is Mijneke gestart bij het Lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact en heeft zij zich sindsdien voornamelijk bezig gehouden met de opzet en uitvoering van de kwantitatieve vraagstukken.

Nevenfuncties

Geen.

Martine_Stegink_2023.jpg

Drs. Martine Stegink

Onderzoeker

Martine Stegink houdt zich binnen het lectoraat voornamelijk bezig met vragen rondom de reclassering en de strafrechtketen. Op onderzoeksgebied ligt haar meerwaarde bij de kwantitatieve kant van onderzoek, die ze bij voorkeur in samenwerking combineert met vormen van kwalitatief onderzoek.

Biografie

Martine heeft aan de Radboud Universiteit in Nijmegen Sociologie gestudeerd. Bij het onderzoeksinstituut IVA van de Universiteit Tilburg, onderzoeks- en adviesbureau Oberon en daarna bij het Ministerie van OCenW heeft zij zich verder ontwikkeld als voornamelijk kwantitatief onderzoeker op het gebied van onderwijs en cultuur. Vanaf 2008 heeft zij de inhoudelijke overstap gemaakt naar de reclassering: eerst als beleidsmedewerker onderzoek en statistiek bij Reclassering Nederland en daarna als medewerker statistische informatievoorziening en beleidsanalyse voor de drie reclasseringsorganisaties samen. Ook de coördinatie van onderzoek bij de reclassering hoort tot haar taken. Vanwege haar expertise is zij sinds 2019 gedeeltelijk gedetacheerd bij het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact.

Nevenfuncties

Werkzaam bij Reclassering Nederland. Gedetacheerd bij Saxion.

Anouk Visser_2022.jpg

Anouk Visser MSc

Onderzoeker

0613666734

Anouk Visser houdt zich als kernteamlid van het lectoraat bezig met het kwalitatief duiden, modelleren en onderbouwen van interventies en professionele inzet om richting te geven aan beleidsoverwegingen en de meerwaarde van inzet te kunnen vergroten. Haar expertise ligt op het grensvlak tussen het sociaal domein en het veiligheidsdomein.

Biografie

Anouk studeerde Orthopedagogische Wetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Direct na haar afstuderen heeft zij in 2013 een jaar als onderzoeker gewerkt voor de Rijksuniversiteit Groningen, om onderzoek te doen naar de zorgbehoefte van jongvolwassenen in detentie. In 2013 is Anouk tevens gestart bij Movisie, eerst als projectmedewerker en later als onderzoeker. Zij hield zich hier onder meer bezig met huiselijk en seksueel geweld, de effectiviteit van justitiële interventies, de aanpak van arbeidsmarktdiscriminatie en outcome monitoring. In 2019 is Anouk gestart bij het lectoraat Modelleren van Maatschappelijke Impact waar zij zich richt op het kwalitatief modelleren van cliëntpopulaties, professionele inzet en werkzaamheid van professionele inzet. Middels theorie en literatuur poogt zij duiding te geven aan kwantitatieve opbrengsten en richting te geven aan toekomstig onderzoek.

Nevenfuncties

Geen.