Textiel

Sustainable Building Technology & Material

Maatschappelijke vraagstukken waren nog nooit zo uitdagend! Uitdagingen zoals klimaatverandering met als gevolg bijvoorbeeld de energietransitie, of industrialisering in de bouw met als gevolg de digitalisering, vraagt de markt om nieuwe technologieën en businessmodellen. Terwijl de vraagstukken uitdagender zijn, genereren de verwachte veranderingen ook grote kansen voor innovatieve producten en nieuwe diensten.

...wij faciliteren de reductie van gebouwgerelateerde broeikasgasemissies tijdens de bouw- en exploitatiefase, werken we klimaatverandering tegen en steunen we de marktpositie van onze projectpartners.

Het Saxion-lectoraat Sustainable Building Technology & Material richt haar activiteiten daarom op het beschikbaar stellen van methoden en gereedschap zoals digitale tools. Hierdoor faciliteren wij de reductie van gebouwgerelateerde broeikasgasemissies tijdens de bouw- en exploitatiefase, werken we klimaatverandering tegen en steunen we de marktpositie van onze projectpartners.

bouwplaats.jpeg

De gewonnen inzichten en ontwikkelingen zijn bedoeld om lokale marktpartijen te steunen nieuwe producten en diensten toe te passen. Hierbij focust het lectoraat zich op de interactie tussen gebouwschil (materiaal), gebruiker en installaties met als randvoorwaarde een gezond binnenklimaat.

De bandbreedte aan beschikbare competenties zoals bijvoorbeeld milieutechnologie, architectuur, bouwfysica en installatietechnologie maakt het mogelijk discipline overschrijdende vraagstukken te bewerken. Zo is het team onder andere betrokken bij projecten als: KONKREET (Raak MKB), BouwTex (Raak MKB) en THEAC-25 (TechForFuture).

Nieuws van dit lectoraat

Het team

Portret Christian Struck

Christian Struck

Lector

Bahez Abdallah, Saxion

Bahez Abdallah

Docent/onderzoeker

Bram Bruins

Bram Bruins

Assistent onderwijs en onderzoek

Docent/onderzoeker

Twan Rovers

Docent/onderzoeker

Foto Caroline Sanders.jpg

Caroline Sanders-Gering

Projectcoördinator

Foto Jeroen van t Ende.JPG

Jeroen van 't Ende

Onderzoeker

Stephanie Rensink, Saxion

Stephanie Rensink

Onderzoeker

Michael Sailer, Saxion

Michael Sailer

Onderzoeker

Gerard Salemink, Saxion

Gerard Salemink

Programma-manager

Glenn Stern

Glenn Stern

Docent/onderzoeker

Annemarie Weersink, Saxion

Annemarie Weersink

Docent/onderzoeker

Foto Roy Exterkate.jpg

Roy Exterkate

Docent/onderzoeker

Join our LinkedIn Group

Join here!

Evenementen van dit lectoraat