Header Blockchainweek_pagina.jpg

Saxion Blockchain Week

Van maandag 13 januari tot en met vrijdag 17 januari 2020 organiseert het lectoraat Blockchain de Saxion Blockchain Week. Tijdens deze week vinden er op verschillende plaatsen in de regio bijeenkomsten, evenementen, hackatons en masterclasses plaats. De week wordt afgesloten met de lectorale rede van lector Jan Veuger.

KienhuisHoving Legal Day Blockchain

De KienhuisHoving Legal Day Blockchain gaat in op de wet- en regelgeving, intellectueel eigendom, ICT-recht en privacy rondom de ontwikkelingen van Blockchain. Specialisten van KienhuisHoving als kennispartner van het lectoraat Blockchain nemen je mee in de actuele (wettelijke) situatie rondom Blockchain.

Meer informatie
Kienhuis en Blockchain

Masterclass Blockchain & Vastgoed

Als lector op de Hanzehogeschool zag Jan Veuger al hoe blockchain-technologie invloed gaat hebben heeft op de vastgoedsector. Nu kijkt hij als lector Blockchain bij Saxion welke toepassingen blockchain-technologie in andere domeinen kan hebben. Veuger schreef in 2017 ‘Een wendbare vastgoedeconomie met disruptie en blockchain’, waarin hij ingaat op de effecten van de ontwikkelingen op de vastgoedmarkt. “We wilden kijken wat disruptie betekent voor de vastgoedmarkt en welke rol blockchaintechnologie daar in speelt. Het is een ontwikkeling waar je rekening mee hebt te houden en die dus mijn interesse heeft gewekt.”

Meer informatie
Masterclass Blockchain en Vastgoed

Ga mee op ontdekkingsreis – doe mee aan de Saxion Blockchain Challenge

We horen je denken: Blockchain? De één kent het, de ander heeft er wel eens van gehoord. In ieder geval is het één van de 'hot' technologies van de laatste jaren. En je hebt vast wel eens gedacht, 'wat is het, wat kan ik ermee'? En laten wij nu net een mooie kans hebben om precies deze vragen te beantwoorden. Daarvoor moet je wel inchecken op een ontdekkingsreis die op woensdag 15 januari 2020 vertrekt en waarvan we de eindbestemming niet kennen. In ieder geval ben je tot en met 17 januari 2020 verzekerd van een warme plek, food and drinks, coole medepassagiers en goede, soms een tikkeltje gekke, reisleiding.

Meer informatie
blockchain-3277336_1280.png

Blockchain & Health

Donderdag 16 januari organiseren wij samen met Novel-T en Zorginstituut Nederland (ZIN) een middag rondom het thema Blockchain & Health. Van Blockchain wordt gezegd dat het de grootste technologische innovatie is sinds de komst van internet. Wat kan een nieuwe technologie als Blockchain betekenen voor de zorg? En welke gevolgen heeft dit voor eerder gemaakte afspraken en uitgangspunten voor gegevensuitwisseling in de zorg?

Meer informatie
Welzijn, Zorg & Blockchain

Installatie lector Jan Veuger

Een middag vol met Blockchain Innovation, digitalisering, pitches, de prijsuitreiking van de Blockchain Challenge en de lectorale rede van Jan Veuger.

Meer informatie

Wil jij deelnemen aan één van de activiteiten?

Meld je dan aan

Saxion Blockchain Week

Over het lectoraat Blockchain

Het lectoraat Blockchain doet interdisciplinair onderzoek voor welke vraagstukken Blockchain geschikt is, onder welke voorwaarden, voor welke organisaties Blockchain interessant is en wat de impact is op organisaties. Het lectoraat ontwikkelt methoden en tools voor Blockchain toepassingen en het implementeren ervan.

Lees meer
blockchain.JPG

Contact

Heb je vragen over de Saxion Blockchain Week of één van de activiteiten die deze week plaatsvindt? Neem dan contact met ons op.

chhay.png

Chhay Lin Lim

Docent/onderzoeker

0880196282 LinkedIn
arthur.jpg

Arthur Janse

Docent/onderzoeker

0880196444 LinkedIn