saxion-enschede-dag-1-hires-134.jpg

Symen van der Zee is aangesteld als lector. Samen met associate lector taaldidactiek Martine Gijsel, senior onderzoeker leermotivatie Sandra van Aalderen en junior onderzoeker Monique Rouweler voert hij onderzoek uit naar wetenschap en techniek in het onderwijs.

saxion-deventer-hires-26.jpg

Naast zijn werk als onderzoeker is Symen actief als docent onderwijspsychologie in de Master Leren & Innoveren en doceert hij onderwijskundige en pedagogische vakken binnen de Academische Pabo. Symen begon zijn carrière als leraar basisonderwijs, studeerde Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit van Groningen en is daarna als leraaropleider gaan werken bij Saxion.

De afgelopen jaren heeft hij als kenniskringlid van het lectoraat vernieuwingsonderwijs onderzoek verricht naar de effectiviteit van daltonscholen voor primair onderwijs. Hij verzorgt vele presentaties en inleidingen op conferenties in binnen- en buitenland en geeft regelmatig cursussen en trainingen aan scholen op het gebied van ‘leren leren’ en onderzoekend en ontwerpend denken en leren.

Podcast 

Ben je nieuwsgierig naar het verhaal van Symen? Luister dan zijn verhaal op Het Grootste Kennisfestival van Nederland