Jongen met groen shirt op blauwe achtergrond

Online open avond: Ad Engineering

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Ad Engineering? Bekijk dan snel onze video waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding!

Wil je liever live je vragen stellen aan docenten en studenten? In oktober heb je weer de kans! Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie en de mogelijkheid om je direct aan te melden. Kijk tot die tijd gerust even rond en laat je inspireren!

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer je je kunt aanmelden? Laat dan je naam en e-mailadres achter, wij sturen je dan een update zodra we meer informatie hebben!

Video's: studeren bij Saxion

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Saxion ziet graag haar studenten graag op school, ook in Corona tijd. De mogelijkheden zijn beperkt door de maatregelen van het RIVM en vanuit het openbaar vervoer. Dat betekent dat we hard werken aan oplossingen die binnen de beperkingen zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van studenten en docenten. 

In de sector techniek kiezen we ervoor het onderwijs in kwartiel 1 en 2 zoveel mogelijk online aan te bieden. Natuurlijk zoeken we naar mogelijkheden om ook activiteiten voor onze eerste jaars studenten en studiecoaching op school vorm te geven zodat het leren -online- goed ondersteund wordt. Het is wel zo fijn als elke student zijn klasgenoten ook fysiek kent en je studiecoach persoonlijk met je kennismaakt.

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding met een praktijkgerichte opzet. Qua niveau zit deze opleiding tussen mbo-4 en een hbo-bachelor in. Een Associate degree is internationaal erkend en is geaccrediteerd met een wettelijke graad. Deze opleidingsvorm is in het leven geroepen om het gat te dichten tussen het mbo- en hbo-onderwijs. De totale studielast is 120 studiepunten waarbij één studiepunt gelijk is aan 28 uur studie.

Je gaat aan de slag met de theorie én praktijkopdrachten en je wordt opgeleid tot een specifiek beroep. Met een Ad-diploma kan je gaan werken, je kansen op de arbeidsmarkt vergroten of eventueel doorstromen naar een bacheloropleiding.

Je kan kiezen voor een Associate degree als je:

  • een mbo-4 opleiding hebt afgerond en je kansen op de arbeidsmarkt wilt vergroten;
  • een vierjarige hbo-studie te lang vindt;
  • wilt doorgroeien in je werk, jezelf wilt specialiseren of een hogere functie wilt bekleden en deze stap wilt onderbouwen met een Ad-diploma;
  • bent gestart bij een hbo-opleiding en merkt dat dit toch te hoog gegrepen is.

Voor een Associate degree gelden dezelfde toelatingseisen als voor een reguliere bacheloropleiding. Je kan worden toegelaten als je voldoet aan één van de volgende voorwaarden:

  • Je bent in het bezit van een havo- of vwo-diploma
  • Je bent in het bezit van een mbo-4 diploma

Als je niet voldoet aan deze eisen, kan je een 21+ toets afleggen. Let op: een aantal Ad’s kennen aanvullende eisen. Neem hiervoor contact op met het Saxion Servicepoint.

Voor deze opleiding is het helaas niet mogelijk om in februari te starten. Het lesprogramma start in september.

De Associate degree valt onder het stelsel van studiefinanciering. Als de opleiding geaccrediteerd is door de overheid en je voldoet aan de voorwaarden kan je voor een Associate degree studiefinanciering aanvragen.

Vragen?

Heb jij vragen over deeltijdonderwijs of de online open avond deeltijd? Neem gerust contact op met het Saxion Informatie Centrum.

Voor de tweedegraadslerarenopleidingen kun je een e-mail sturen naar lerarenopleiding.next@saxion.nl.

Sector economie.jpg

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.