vrouw kijkt in de camera met een kop koffie in de hand
Deeltijd

Sociaal werk is een vak. Sociaal werk verbindt!

 • Graad

  Associate degree

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Enschede

 • Lesdagen

  Maandag van 15.45 tot 21.15 uur

Je bent nodig als sociaal werk professional in de maatschappij. Jij inspireert mensen in de samenleving om een zinvol leven te leiden. Jij verbindt bewoners, hulpverleners en organisaties. Jij helpt mensen bij het oplossen van problemen in het dagelijks leven. Jij adviseert rondom procedures, ondersteunt cliënten in het versterken van hun veerkracht, capaciteiten en mogelijkheden. Het gaat daarbij ook om de ondersteuning van en samenwerking met mantelzorgers en vrijwilligers.

Wat kun je straks?

 • Samen met bewoners / cliënten en hun netwerken bijdragen aan het verbeteren van kwaliteit van leven.
 • Bijdragen aan de vernieuwing of verbetering van de langdurige zorg binnen een organisatie. Dit doe je samen met jouw team.
 • Dilemma’s herkennen, bespreken en hierin afwegingen maken. Je weet juiste handelswijzen te kiezen en uit te voeren.

Startersinformatie

Wat je allemaal moet weten voordat je start met je opleiding.

Aanmelden

Schrijf je in voor 15 augustus als je start in september of voor 15 januari als je start in februari!

Direct aanmelden Bezoek de open avond

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

Tijdens je studie

Als Ad-professional Sociaal Werk in de Zorg haal jij het beste uit mensen, bevorder je zelfregie en welzijn van cliënten en vergroot je het vermogen tot zelfstandig functioneren. Jij ondersteunt  bewoners in het onderhouden van hun netwerk; bevordert acceptatie van kwetsbare mensen. Je neemt verantwoordelijk interventies die zijn gericht op het vergroten van participatie in de samenleving; soms neem je de verantwoordlijkheden van de mensen tijdelijk over. Je werkt samen in multidisciplinaire teams.

Studie-inhoud
Twee vrouwen met elkaar in overleg.

Toelatingseisen

Om te beginnen met deze deeltijdopleiding, moet je voldoen aan de toelatingseisen. Daarnaast beschik je over een relevante praktijkomgeving. Voordat je wordt ingeschreven voor de opleiding, voer je altijd een studieadvies op maat gesprek. Dit gesprek is zowel informerend als adviserend.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion kun je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld voldoen. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2022-2023 voor de Ad Sociaal Werk in Zorg bedraagt € 2.209. Eerstejaars betalen € 1.105. Naast het collegegeld is het belangrijk rekening te houden met extra kosten van € 300 a 500 per jaar, voor bijvoorbeeld boeken.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs

Carrièrekansen

Met deze opleiding ben je goed toegerust om vernieuwend  bij te dragen in een werkdomein waar zorgvragen steeds complexer worden. Jij kan het hoofd bieden aan problematiek die samen hangt met verstandelijke beperkingen, psychische kwetsbaarheid, lichamelijke problemen of ouderdom, of een combinatie hiervan. Met deze opleiding kan je doorstromen naar de hbo-bachelor Social Work.

Vrouwen met elkaar in overleg, één vrouw schrijft alles op