Jongen met groen shirt op blauwe achtergrond

Online open avond: Bedrijfseconomie

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Bedrijfseconomie? Bekijk dan snel onze video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Kijk gerust even rond en laat je inspireren!

Video's: studeren bij Saxion

Veelgestelde vragen over deze opleiding

In onderstaande video vertellen wij hoe studeren in deeltijd bij Saxion er tijdens de coronacrisis uit ziet.

Ja. Strikt genomen is Finance & Control (F&C) een subset van de studie bedrijfseconomie, maar de termen Finance en Control geven meer precies aan wat een bedrijfseconoom in de praktijk doet. Het zijn ook de termen die in personeelsadvertenties vaak worden gebruikt. Bedrijfseconomie is wel een perfecte opleiding maar is geen beroep. Vandaar de naam F&C.

Je plaatst managementvraagstukken t.a.v. sturen, beheersen, ontwikkelen en ontwerpen van financieel-economische en bedrijfsprocessen in het licht van wat er buiten het bedrijf speelt. Zodat je met analyses en adviezen komt die aansluiten op het bestaansrecht van het bedrijf, op korte en lange termijn.

Functies waaraan je kunt denken zijn: financieel manager, controller, financieel analist, Treasurer of soortgelijke titels. Dus functies waar bedrijfseconomische kennis op Hbo-niveau voor nodig is.

Het beeld van “iets” met geld en cijfers is al lang niet meer volledig. De bedrijfseconoom heeft zich ontwikkelt tot spin in het web van de bedrijfsvoering en daarbij gaat het allang niet meer alleen over financiële feiten die steeds meer in een vrijwel geheel geautomatiseerd systeem worden verwerkt.

De bedrijfseconoom bemoeit zich dan ook steeds minder met de verwerking van feiten en steeds meer met de uitkomst van die financiële feiten. Het betekenis geven aan. En daarvoor heb je juist ook niet-financiële gegevens nodig.

In een aantal speerpunten samengevat is de bedrijfseconoom eerder een generalist dan een specialist op financieel-economische en bedrijfseconomische vraagstukken. Daarin onderscheidt hij/zij zich van de accountant. In het verleden was de bedrijfseconoom wat meer gericht op het leveren van informatie over de prestaties van de organisatie in het verleden, maar dit is de laatste jaren steeds meer verschoven naar voorspellingen doen over de toekomst en lange termijnontwikkelingen. Dus naar het ondersteunen van beslissingen van het management.

Jij houdt van analyseren, zaken kritisch tegen het licht te houden, van data verzamelen en presenteren tot adviseren over bedrijfsprocessen. Je interesse beperkt zich niet tot de financiële vraagstukken die in het bedrijf spelen. Je bent erg geïnteresseerd in ontwikkelingen die daarop invloed hebben, zoals bijvoorbeeld duurzaamheid en digitalisering.

Vragen?

Heb jij vragen over deeltijdonderwijs, cursussen of de Online Open Avond Deeltijd? Neem gerust contact op met het Saxion Informatie Centrum.
Voor de tweedegraadslerarenopleidingen kun je een e-mail sturen naar lerarenopleiding.next@saxion.nl.

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.