Studie-inhoud

Ben je geïnteresseerd in financieel-economische vraagstukken, zoals het op de markt brengen van nieuwe producten? De deeltijdopleiding Finance & Control (voorheen Bedrijfseconomie) stoomt je klaar als financieel-economisch professional die innoverend, efficiënt en resultaatgericht te werk gaat.

 • Plaats

  Deventer

 • Studiebelasting

  (reguliere route) 20 uren / Zelfstudie 15 uren

 • Resultaat

  Bachelor 240 EC

Studieopbouw

De studie kent een modulaire opbouw. We gaan uit van een voorkeursroute, maar een andere studieroute is in overleg mogelijk. Elke module sluit je af met een beroepsproduct of toets welke 5 of 10 studiepunten (EC) oplevert. Om je bachelor diploma te behalen heb je 240 EC nodig. Iedere periode van 10 weken volg je maximaal 3 modulen. In totaal dus 12 modulen per jaar.

Studieprogramma

Het studieprogramma zoals hieronder per studiejaar is weergegeven, gaat uit van de standaardroute. Zoals al aangegeven onder ‘Studieopbouw’ is ook een andere studieroute mogelijk, omdat de studie modulair is opgebouwd en je zelf je modules kunt kiezen. Doe dit in goed overleg met jouw studiecoach, zodat modules goed op elkaar blijven aansluiten en je het juiste studiepad kiest.

Meer informatie over de introductie, het lesrooster en de boekenlijst vind je t.z.t. op saxion.nl/startersinfo (klik op tab 'startersinfo deeltijd').

Bij uitval door calamiteiten worden de lessen soms op een ander moment gepland.  Verder geldt dat herkansingen doorgaans op de woensdag gepland worden (eind middag en ’s avonds). 

Wil je alvast weten hoe het jaar ingedeeld is? Bekijk het Saxion Jaarrooster.

    In deze studieroute loop je geen stage maar bouw je een portfolio op. Tijdens de studieroute vul je dit portfolio (van 30 EC) met bewijsstukken waaruit blijkt dat je ervaring hebt in een relevante praktijkomgeving. Als je al werkervaring hebt kun je gelijk vanaf de eerste studiedag starten met het opbouwen van dit portfolio. Heb je nog geen werkervaring dan kun je starten wanneer je verschillende opdrachten van de opleiding hebt afgerond. Het starten gaat altijd in overleg met je studiecoach.

    Vrijekeuze ruimte (minor)

    In de hoofdfase is ruimte ingebouwd voor een keuzeruimte. Voor de keuzeruimte geldt dat je hierbij ook in overleg met je studiecoach modules van andere opleidingen van de Saxion Parttime School kunt volgen.

    Afstuderen

    Deze opleiding kent een afstudeermodule van 30 EC waarmee je de opleiding afsluit. Afstuderen doe je binnen je eigen relevante praktijk omgeving. Je werkt zelfstandig voor een periode van een half jaar aan een complexe opdracht waarmee je aantoont dat je kunt reflecteren en voldoet aan het hbo-niveau.

    Meer over de studieopbouw?

    Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.

    Open de Studiegids

    Relevante praktijkomgeving

    Naast de wettelijke toelatingseisen moet je ook beschikken over een relevante praktijkomgeving. Dat is een organisatie in de economische sector waar je al jouw opdrachten en beroepsproducten voor de modulen van je opleiding succesvol kunt uitvoeren en afronden. Dit geldt ook als je losse modulen volgt.

    Meer informatie
    S290415-770.jpg

    Deeltijd studeren: hoe betaal ik dat?

    Bekijk je mogelijkheden

    Bijspijkeren taal

    Als je studeert in het hoger onderwijs is een goede taalvaardigheid van groot belang. Je schrijft veel teksten en presenteert jezelf regelmatig tijdens je studie. Ook in je werk heb je er dagelijks profijt van als je taalvaardigheid goed ontwikkeld is, bijvoorbeeld bij het schrijven van (beleids)notities, rapporten of nieuwsbrieven. Kan jouw taalvaardigheid wel wat opgefrist worden? Bekijk dan de tips om je taal bij te spijkeren!

    Jouw studiecoach helpt je!

    Als deeltijdstudent krijg je je persoonlijke studiecoach. Hij of zij helpt jou om je talenten optimaal te ontwikkelen en je studietraject succesvol te doorlopen. Jouw studiecoach adviseert je ook over de keuzes in je studieprogramma, studieroute en studietempo. Verder bespreek je samen jouw studieresultaten, je persoonlijke doelen en je loopbaanontwikkeling.

    Studieadvies op maat

    Ben je benieuwd of de opleiding Finance & Control bij je past? Dan kun je een studieadvies op maat aanvragen. Tijdens dit gesprek kijken we samen of er een juiste match is tussen jou en de opleiding, hoe we je zo goed mogelijk van start kunnen laten gaan en welke vrijstellingen je aan zou kunnen vragen.

    Studieadvies op maat
    Tijdens je studie Bedrijfseconomie