DT.OA - Website Header 3120x840 - 1 – 3.png

Open avond: Bedrijfskunde

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Bedrijfskunde? Tijdens de livestream op woensdag 27 oktober en de walk & talk op woensdag 3 november kom je alles te weten over de ins en outs van deze opleiding! Tevens kun je dan al je vragen stellen. Kijk tot die tijd gerust even rond en laat je inspireren.

Kom op 27 oktober naar onze online open avond deeltijd en maak kennis met de opleiding! Tijdens een livestream vertellen onze docenten en studenten, middels een presentatie, jou alles wat je moet weten over de opleiding en kun je vragen stellen aan de docenten/studenten.

Meld je aan

Kom op 3 november naar onze walk & talk in Enschede* en kom alles te weten over studeren in deeltijd! Je ontvangt een toolkit waarmee je aan de slag gaat. Zo ga je ontdekken wat jouw persoonlijkheidskenmerken zijn. Krijg je handige tips om privé, werk en studie zo goed mogelijk te combineren. En krijg je tips & tricks over het financieren van je studie en het vinden van een Relevante Praktijkomgeving.

Wij raden het aan om op 27 oktober de online voorlichting van jouw favoriete opleiding te volgen alvorens je deelneemt aan de Walk & Talk.

*Let op: tijdens de walk & talk in Enschede zijn alle opleidingen aanwezig. Ook die waarvan de lessen normaal op een andere locatie gegeven worden.

Meld je aan
SHS-Niels 147.jpg

Veelgestelde vragen over deze opleiding

In onderstaande video vertellen wij hoe studeren in deeltijd bij Saxion er tijdens de coronacrisis uit ziet.

De lessen worden gegeven in Enschede, op maandagmiddag en-avond. Je kunt worden toegelaten tot de opleiding met een MBO4, HAVO en VWO diploma. Een andere mogelijkheid is 21+ toets of door de cursus bedrijfskunde te volgen. Voor de opleiding heb je een complexe werkomgeving nodig voor het realiseren van beroepsproducten.

Voor een overzicht van alle modulen ga je naar Studieprogramma. Hier vind je per studiejaar een overzicht van de modulen die aan bod komen.

  1. Financiën en risico’s;
  2. Strategie en omgeving;
  3. Onderneming en markt;
  4. Organiseren intern;
  5. Communicatie en persoonlijke ontwikkeling.

Bij elk onderwerp worden door jou beroepsproducten gemaakt.

Bij de genoemde thema’s kunnen de volgende beroepsproducten aan de orde komen:

  1. Financiële analyse van jaarverslag, Ondernemingsplan, Risicomanagementsysteem, Business continuity plan;
  2. Opiniestuk MVO m.b.t. een organisatie, Beleidsnotitie over strategisch vraagstuk & presentatie, Juridisch advies nieuwe organisatie, Road map voor actueel organisatie probleem, Beschrijft wetenschappelijk verbetervoorstel in pitch, Portfolio in de vorm van een blog/vlog/podcast mbt de koppeling theorie en eigen praktijk(ervaring);
  3. Analyse marketingomgeving in een onderzoeksrapport & presentatie, Ontwerp en presentatie vermarktbaar product, Advies kwaliteitsverbetering, Innovatie-analyse, -advies en –implementatie, Kijken naar samenwerking; Samenwerkingsverbanden analyseren en ontwerpen;  Organiseren van samenwerking;
  4. Portfolio met producten van projectmatig werken met Prince2 en Scrum, Adviesrapport over Enterprise Intelligence & presentatie, Implementatievoorstel met een oplossing voor een actueel performance- of klantprobleem, Casus over juridisch geschil, Implementatieplan met performance-cyclus;
  5. Schriftelijke zakelijke tekst in het Engels, Member check presentatie & schriftelijk advies over communicatiethema uit eigen praktijkomgeving, Onderzoeksverslag, Adviesnotitie & kritische reflectie.

Je leert naar je organisatie te kijken vanuit verschillende bedrijfskundige onderwerpen en daar over analyses en oplossingen te formuleren. Zo verzamel je kennis en ervaring om organisaties en bedrijven te verbeteren en daar over te adviseren of daar aan leiding te geven. De meeste studenten beogen hier een carrière stap en / of sector switch mee te maken. 

Man met een mobiele telefoon in zijn hand - online open avonden

Online open avonden deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Vragen?

Heb jij vragen over deeltijdonderwijs of de online open avond deeltijd? Neem gerust contact op met het Saxion Informatie Centrum.

Voor de tweedegraadslerarenopleidingen kun je een e-mail sturen naar lerarenopleiding.next@saxion.nl.

Sector economie.jpg

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.