Header BSK.jpg
Deeltijd

Voor de professional die mensen wil sturen en verbinden

 • Graad

  Bachelor

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Dinsdag 16.00 - 21.30 uur

Je wilt graag groeien in je (bestuurskundige) rol of juist aan de slag gaan in een nieuw beroepenveld. Bij de deeltijdopleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement leer je beleid te ontwikkelen in interactie met belanghebbenden. Daarbij richt je je op maatschappelijke en stedelijke vraagstukken in en rond steden, op zowel fysiek-ruimtelijk als sociaal-economisch en sociaal-cultureel gebied. Ook volg je colleges op het gebied van recht, politicologie, economie, sociologie en beleidskunde. De samenleving heeft behoefte aan mensen die kunnen sturen en verbinden en daarom biedt deze deeltijdopleiding veel kansen op de arbeidsmarkt. Je wordt breed opgeleid en ervaart direct terugkoppeling naar de praktijk.
Deze studie is ook in Voltijd te volgen

Wat kun je straks?

 • Je wordt opgeleid voor een beleidsfunctie in het publieke domein.
 • Je kunt mensen "sturen en verbinden" in de samenleving.
 • Je kunt beleid ontwikkelen in interactie met belanghebbenden.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Schrijf in je voor 15 januari als je start in februari of voor 15 augustus als je start in september!

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Ben je geïnteresseerd in de besluitvormingsprocessen in de samenleving en wil je maatschappelijke en stedelijke vraagstukken onderzoeken? Bij de hbo-opleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement (deeltijd) word je opgeleid voor een beleidsfunctie in het publieke domein.

Studie-inhoud
BSK_1023x681.jpg

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement, moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot de opleiding.

Meer over toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion moet je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld betalen. De hoogte van het collegegeld is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Het standaard wettelijke collegegeld voor 2018-2019 voor de deeltijdopleiding Bestuurskunde/Overheidsmanagement bedraagt € 2.060.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs


Carrièrekansen

Met de titel Bachelor of Arts kun je aan het werk in diverse sectoren en functies. Je bent een ‘public manager’ die zich thuis voelt op plekken waar mensen zich bezig houden met maatschappelijke vraagstukken, beleidsprocessen, afweging van belangen, besluitvorming en bestuurlijk functioneren. Dat kan bij een publieke, private of maatschappelijke organisatie. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag als beleidsadviseur, projectleider of programmamanager. 

Gerelateerde opleidingen