Jongen met groen shirt op blauwe achtergrond

Online open avond: Elektrotechniek

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Elektrotechniek? Bekijk dan snel onze video waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding!

Wil je liever live je vragen stellen aan docenten en studenten? In oktober heb je weer de kans! Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie en de mogelijkheid om je direct aan te melden. Kijk tot die tijd gerust even rond en laat je inspireren!

Blijf op de hoogte

Wil je als eerste op de hoogte zijn wanneer je je kunt aanmelden? Laat dan je naam en e-mailadres achter, wij sturen je dan een update zodra we meer informatie hebben!

Video's: studeren bij Saxion

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Saxion ziet graag haar studenten graag op school, ook in Corona tijd. De mogelijkheden zijn beperkt door de maatregelen van het RIVM en vanuit het openbaar vervoer. Dat betekent dat we hard werken aan oplossingen die binnen de beperkingen zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van studenten en docenten. 

In de sector techniek kiezen we ervoor het onderwijs in kwartiel 1 en 2 zoveel mogelijk online aan te bieden. Natuurlijk zoeken we naar mogelijkheden om ook activiteiten voor onze eerste jaars studenten en studiecoaching op school vorm te geven zodat het leren -online- goed ondersteund wordt. Het is wel zo fijn als elke student zijn klasgenoten ook fysiek kent en je studiecoach persoonlijk met je kennismaakt.

Bij de opleiding Elektrotechniek is wiskunde een belangrijk vak. Het zit door de volledige opleiding verweven, onder andere in de elektronicavakken en modulen over regelsystemen en digitale signaalbewerking. Vergeleken met andere opleidingen is er dus veel aandacht voor wiskunde.

Er zijn verschillende programmeertalen. Binnen de opleiding Elektrotechniek krijg je te maken met de programmeertalen C en C++.

Met deze opleiding kun je aan de slag in de energie- en automatiseringssector. Een sector die constant in beweging is en waarin veel banen beschikbaar zijn. 95% van de afgestudeerden vindt een baan waarvoor hij/zij is opgeleid. Vaak krijgen afstudeerders al tijdens hun deeltijdstudie een baan op hbo-niveau aangeboden.

Met deze opleiding kun je aan de slag in de energie- en automatiseringssector. Je komt al snel in aanmerking voor een leidinggevende functie, zoals technisch groepsleider, projectleider of afdelingshoofd. Functies op jouw vakgebied zijn:

  • systeemontwerper;
  • (toegepast) onderzoeker;
  • ontwerper elektronica;
  • ontwikkelaar micro- en nanotechnieken;
  • softwareontwikkelaar;
  • embedded ontwerper;
  • automatiseringsdeskundige;
  • hoogspanningstechnicus;
  • duurzame energie technicus;
  • productieplanner, technisch producttester.

Ook meer commerciële functies zijn mogelijk, zoals technisch commercieel adviseur of technisch verkoper/vertegenwoordiger.

Mechatronica is een combinatie van werktuigbouw, informatica en elektrotechniek met focus op systeemintegratie. Bij Elektrotechniek leer je voornamelijk elektrotechniek met een basis van technische informatica.

Vragen?

Heb jij vragen over deeltijdonderwijs of de online open avond deeltijd? Neem gerust contact op met het Saxion Informatie Centrum.

Voor de tweedegraadslerarenopleidingen kun je een e-mail sturen naar lerarenopleiding.next@saxion.nl.

Sector economie.jpg

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.