DT.OA - Website Header 3120x840 - 1 – 3.png

Open avond: Elektrotechniek

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Elektrotechniek? Tijdens de livestream op woensdag 27 oktober en de walk & talk op woensdag 3 november kom je alles te weten over de ins en outs van deze opleiding! Tevens kun je dan al je vragen stellen. Kijk tot die tijd gerust even rond en laat je inspireren.

Kom op 27 oktober naar onze online open avond deeltijd en maak kennis met de opleiding! Tijdens een livestream vertellen onze docenten en studenten, middels een presentatie, jou alles wat je moet weten over de opleiding en kun je vragen stellen aan de docenten/studenten.

Meld je aan

Kom op 3 november naar onze walk & talk in Enschede* en kom alles te weten over studeren in deeltijd! Je ontvangt een toolkit waarmee je aan de slag gaat. Zo ga je ontdekken wat jouw persoonlijkheidskenmerken zijn. Krijg je handige tips om privé, werk en studie zo goed mogelijk te combineren. En krijg je tips & tricks over het financieren van je studie en het vinden van een Relevante Praktijkomgeving.

Wij raden het aan om op 27 oktober de online voorlichting van jouw favoriete opleiding te volgen alvorens je deelneemt aan de Walk & Talk.

*Let op: tijdens de walk & talk in Enschede zijn alle opleidingen aanwezig. Ook die waarvan de lessen normaal op een andere locatie gegeven worden.

Meld je aan
SHS-Niels 147.jpg

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Saxion ziet graag haar studenten graag op school, ook in Corona tijd. De mogelijkheden zijn beperkt door de maatregelen van het RIVM en vanuit het openbaar vervoer. Dat betekent dat we hard werken aan oplossingen die binnen de beperkingen zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van studenten en docenten. 

In de sector techniek kiezen we ervoor het onderwijs in kwartiel 1 en 2 zoveel mogelijk online aan te bieden. Natuurlijk zoeken we naar mogelijkheden om ook activiteiten voor onze eerste jaars studenten en studiecoaching op school vorm te geven zodat het leren -online- goed ondersteund wordt. Het is wel zo fijn als elke student zijn klasgenoten ook fysiek kent en je studiecoach persoonlijk met je kennismaakt.

Bij de opleiding Elektrotechniek is wiskunde een belangrijk vak. Het zit door de volledige opleiding verweven, onder andere in de elektronicavakken en modulen over regelsystemen en digitale signaalbewerking. Vergeleken met andere opleidingen is er dus veel aandacht voor wiskunde.

Er zijn verschillende programmeertalen. Binnen de opleiding Elektrotechniek krijg je te maken met de programmeertalen C en C++.

Met deze opleiding kun je aan de slag in de energie- en automatiseringssector. Een sector die constant in beweging is en waarin veel banen beschikbaar zijn. 95% van de afgestudeerden vindt een baan waarvoor hij/zij is opgeleid. Vaak krijgen afstudeerders al tijdens hun deeltijdstudie een baan op hbo-niveau aangeboden.

Met deze opleiding kun je aan de slag in de energie- en automatiseringssector. Je komt al snel in aanmerking voor een leidinggevende functie, zoals technisch groepsleider, projectleider of afdelingshoofd. Functies op jouw vakgebied zijn:

  • systeemontwerper;
  • (toegepast) onderzoeker;
  • ontwerper elektronica;
  • ontwikkelaar micro- en nanotechnieken;
  • softwareontwikkelaar;
  • embedded ontwerper;
  • automatiseringsdeskundige;
  • hoogspanningstechnicus;
  • duurzame energie technicus;
  • productieplanner, technisch producttester.

Ook meer commerciële functies zijn mogelijk, zoals technisch commercieel adviseur of technisch verkoper/vertegenwoordiger.

Mechatronica is een combinatie van werktuigbouw, informatica en elektrotechniek met focus op systeemintegratie. Bij Elektrotechniek leer je voornamelijk elektrotechniek met een basis van technische informatica.

Man met een mobiele telefoon in zijn hand - online open avonden

Online open avonden deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Vragen?

Heb jij vragen over deeltijdonderwijs of de online open avond deeltijd? Neem gerust contact op met het Saxion Informatie Centrum.

Voor de tweedegraadslerarenopleidingen kun je een e-mail sturen naar lerarenopleiding.next@saxion.nl.

Sector economie.jpg

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.