Jongen met groen shirt op blauwe achtergrond

Online open avond: Facility Management

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Facility Management? Bekijk dan snel onze video’s waarin studenten en docenten je volledig bijpraten over de ins en outs van deze opleiding. Kijk gerust even rond en laat je inspireren!

Video's: studeren bij Saxion

Veelgestelde vragen over deze opleiding

In onderstaande video vertellen wij hoe studeren in deeltijd bij Saxion er tijdens de coronacrisis uit ziet.

Met een deeltijdopleiding Facility Management kun je alle kanten op. Je kiest bijvoorbeeld hiervoor als je:

  • promotie wilt maken naar een hogere functie op het werk;
  • je wilt verbreden of verdiepen in jouw vakgebied;
  • je wilt specialiseren;
  • jouw huidige vakgebied wilt verlaten en iets heel anders gaan doen.

Als je zeker weet dat je het diploma Facility Management wilt behalen, dan is starten met de opleiding verstandig. Als je het echt nog niet zeker weet, kun je ook starten met een cursus. Dat geeft je je mogelijkheid om erachter te komen:

  • of je FM een leuk vakgebied vindt;
  • of studeren in deeltijd eigenlijk wel bij jou past;
  • of je het niveau van de opleiding aan kan.

Je kunt altijd met de docent overleggen hoe je een passende opdracht vanuit jouw RPO kunt kiezen. Bijvoorbeeld door elders in jouw eigen organisatie op zoek te gaan naar passende opdrachten. Je kunt er ook tijdelijk een andere werkervaringsplek kiezen.

De basis is natuurlijk een goede structuur waarin studie, werk en privé een vaste plaats krijgt en waaraan je je houdt. Om het tempo te bepalen dat bij jou past, kun je kiezen voor een maatwerkroute met drie snelheden. Je hebt de keuze om één, twee of drie modulen tegelijk te volgen. Daarnaast kun je samen optrekken met studiegenoten en daarbij van elkaar leren.

De thema’s zijn Huisvesting, Services en Sources. Deze thema’s komen aan bod in combinatie met de onderwerpen Gastvrijheid, Duurzaamheid en Technologie.

Vragen?

Heb jij vragen over deeltijdonderwijs, cursussen of de Online Open Avond Deeltijd? Neem gerust contact op met het Saxion Informatie Centrum.
Voor de tweedegraadslerarenopleidingen kun je een e-mail sturen naar lerarenopleiding.next@saxion.nl.

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.