DT.OA - Website Header 3120x840 - 1 – 3.png

Open avond: HBO-ICT

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding HBO-ICT? Tijdens de livestream op woensdag 27 oktober en de walk & talk op woensdag 3 november kom je alles te weten over de ins en outs van deze opleiding! Tevens kun je dan al je vragen stellen. Kijk tot die tijd gerust even rond en laat je inspireren.

Kom op 27 oktober naar onze online open avond deeltijd en maak kennis met de opleiding! Tijdens een livestream vertellen onze docenten en studenten, middels een presentatie, jou alles wat je moet weten over de opleiding en kun je vragen stellen aan de docenten/studenten.

Meld je aan

Kom op 3 november naar onze walk & talk in Enschede* en kom alles te weten over studeren in deeltijd! Je ontvangt een toolkit waarmee je aan de slag gaat. Zo ga je ontdekken wat jouw persoonlijkheidskenmerken zijn. Krijg je handige tips om privé, werk en studie zo goed mogelijk te combineren. En krijg je tips & tricks over het financieren van je studie en het vinden van een Relevante Praktijkomgeving.

Wij raden het aan om op 27 oktober de online voorlichting van jouw favoriete opleiding te volgen alvorens je deelneemt aan de Walk & Talk.

*Let op: tijdens de walk & talk in Enschede zijn alle opleidingen aanwezig. Ook die waarvan de lessen normaal op een andere locatie gegeven worden.

Meld je aan
SHS-Niels 147.jpg

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Saxion ziet graag haar studenten graag op school, ook in Corona tijd. De mogelijkheden zijn beperkt door de maatregelen van het RIVM en vanuit het openbaar vervoer. Dat betekent dat we hard werken aan oplossingen die binnen de beperkingen zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van studenten en docenten. 

In de sector techniek kiezen we ervoor het onderwijs in kwartiel 1 en 2 zoveel mogelijk online aan te bieden. Natuurlijk zoeken we naar mogelijkheden om ook activiteiten voor onze eerste jaars studenten en studiecoaching op school vorm te geven zodat het leren -online- goed ondersteund wordt. Het is wel zo fijn als elke student zijn klasgenoten ook fysiek kent en je studiecoach persoonlijk met je kennismaakt.

Voor de opleiding HBO-ICT is het belangrijk dat je in een organisatie werkt waar ofwel voor klanten met IT vraagstukken wordt gewerkt of dat de organisatie dusdanig groot is dat er interessante (en complexe) IT vraagstukken liggen.

Je krijgt in de deeltijdopleiding HBO-ICT met alle aspecten vanuit de Business IT te maken. Vraagstukken zijn bijvoorbeeld het inrichten van een managementdashboard, het strategisch beheren en samenstellen van het IT portfolio, IT beveiliging, IT beleid in organisaties en omgaan met grote hoeveelheden informatie (data). Daarnaast komen ook algemenere zaken aan bod zoals Business English, projectmanagement en onderzoek.

Ja, de opleiding werkt elke periode met 3 beroepsproducten, 1 voor elke module. Dit is te doen maar betekent een goede planning en een hoge werkdiscipline. Ons advies is om met je werkgever goede afspraken te maken over de tijd en ruimte die je krijgt om de studie te volgen.

Nee, je werkt de opdrachten meestal alleen uit. Tijdens de bijeenkomsten bij Saxion bespreek je je uitwerkingen met de docent en studiegenoten. Voordeel hiervan is dat je niet alleen veel leert van je eigen organisatie maar ook veel leert van de organisatie van studiegenoten.

Meestal vinden we hiervoor een passende oplossing. In een enkel geval zoeken we een andere organisatie voor je zodat je de module op een alternatieve manier kan uitvoeren.

Man met een mobiele telefoon in zijn hand - online open avonden

Online open avonden deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Vragen?

Heb jij vragen over deeltijdonderwijs of de online open avond deeltijd? Neem gerust contact op met het Saxion Informatie Centrum.

Voor de tweedegraadslerarenopleidingen kun je een e-mail sturen naar lerarenopleiding.next@saxion.nl.

Sector economie.jpg

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.