DT.OA - Website Header 3120x840 - 1 – 3.png

Open avond: HBO-ICT

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding HBO-ICT? Kom dan naar onze open avond voor deeltijdonderwijs en kom alles te weten over deze opleiding!

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Saxion ziet graag haar studenten graag op school, ook in Corona tijd. De mogelijkheden zijn beperkt door de maatregelen van het RIVM en vanuit het openbaar vervoer. Dat betekent dat we hard werken aan oplossingen die binnen de beperkingen zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van studenten en docenten. 

In de sector techniek kiezen we ervoor het onderwijs in kwartiel 1 en 2 zoveel mogelijk online aan te bieden. Natuurlijk zoeken we naar mogelijkheden om ook activiteiten voor onze eerste jaars studenten en studiecoaching op school vorm te geven zodat het leren -online- goed ondersteund wordt. Het is wel zo fijn als elke student zijn klasgenoten ook fysiek kent en je studiecoach persoonlijk met je kennismaakt.

Voor de opleiding HBO-ICT is het belangrijk dat je in een organisatie werkt waar ofwel voor klanten met IT vraagstukken wordt gewerkt of dat de organisatie dusdanig groot is dat er interessante (en complexe) IT vraagstukken liggen.

Je krijgt in de deeltijdopleiding HBO-ICT met alle aspecten vanuit de Business IT te maken. Vraagstukken zijn bijvoorbeeld het inrichten van een managementdashboard, het strategisch beheren en samenstellen van het IT portfolio, IT beveiliging, IT beleid in organisaties en omgaan met grote hoeveelheden informatie (data). Daarnaast komen ook algemenere zaken aan bod zoals Business English, projectmanagement en onderzoek.

Ja, de opleiding werkt elke periode met 3 beroepsproducten, 1 voor elke module. Dit is te doen maar betekent een goede planning en een hoge werkdiscipline. Ons advies is om met je werkgever goede afspraken te maken over de tijd en ruimte die je krijgt om de studie te volgen.

Nee, je werkt de opdrachten meestal alleen uit. Tijdens de bijeenkomsten bij Saxion bespreek je je uitwerkingen met de docent en studiegenoten. Voordeel hiervan is dat je niet alleen veel leert van je eigen organisatie maar ook veel leert van de organisatie van studiegenoten.

Meestal vinden we hiervoor een passende oplossing. In een enkel geval zoeken we een andere organisatie voor je zodat je de module op een alternatieve manier kan uitvoeren.

Landing-OOA-focus.jpg

Open avond deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Heb je een vraag?

Neem dan contact op met het Saxion Informatie Centrum. We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.