Jongen met groen shirt op blauwe achtergrond

Online open avond: Mechatronica

Wil jij alles weten over de Saxion-opleiding Mechatronica? Tijdens de livestream op donderdag 22 oktober van 20.00 - 21.00 uur vertellen docenten en studenten je alles over de ins en outs van deze opleiding! Tevens kun je hier live je vragen stellen. Kijk tot die tijd gerust even rond en laat je inspireren.

Livestream: donderdag 22 oktober van 20.00 - 21.00 uur

Docenten / studenten zitten klaar voor al je vragen over deze opleiding!

Meld je aan!

Video's: studeren bij Saxion

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Saxion ziet graag haar studenten graag op school, ook in Corona tijd. De mogelijkheden zijn beperkt door de maatregelen van het RIVM en vanuit het openbaar vervoer. Dat betekent dat we hard werken aan oplossingen die binnen de beperkingen zoveel mogelijk tegemoet komen aan de wensen van studenten en docenten. 

In de sector techniek kiezen we ervoor het onderwijs in kwartiel 1 en 2 zoveel mogelijk online aan te bieden. Natuurlijk zoeken we naar mogelijkheden om ook activiteiten voor onze eerste jaars studenten en studiecoaching op school vorm te geven zodat het leren -online- goed ondersteund wordt. Het is wel zo fijn als elke student zijn klasgenoten ook fysiek kent en je studiecoach persoonlijk met je kennismaakt.

Je moet een nieuwe balans vinden tussen werk, studie en vrije tijd. Je moet dus echt tijd vrij maken voor je studie. Doe je dit niet, dan loop je snel vertraging op. In Mechatronica zit veel wiskunde, dus het is verstandig om in de zomervakantie je oude wiskundeboeken weer eens open te slaan.

Bij Mechatronica krijg je de kennis die nodig is voor het ontwerpen, bouwen en testen van producten en productieautomatisering. Niet alleen gericht op een gedeelte van de machine, maar op de machine in zijn geheel. Dus je leert niet alleen constructies ontwerpen maar ook hoe je motoren van stroom moet voorzien en aanstuurt.

In je eerste jaar heb je drie wiskundevakken, twee programmeervakken, twee werktuigbouwkundevakken en vakken waarin je werkt aan je eerste, simpele robots.

Elk jaar starten er ongeveer 15 studenten, aan het eind van het jaar gaan er ongeveer 10 door naar het volgende jaar. Je studietempo verschilt, je doet zoveel vakken als past binnen je persoonlijke planning.

Vragen?

Heb jij vragen over deeltijdonderwijs of de Online Open Avond Deeltijd? Neem gerust contact op met het Saxion Informatie Centrum.
Voor de tweedegraadslerarenopleidingen kun je een e-mail sturen naar lerarenopleiding.next@saxion.nl.

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.