Student op de trap glimlacht naar de fotograaf

Open avond: Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo)? Tijdens de livestream op woensdag 27 oktober en de walk & talk op woensdag 3 november kom je alles te weten over de ins en outs van deze opleiding! Tevens kun je dan al je vragen stellen. Kijk tot die tijd gerust even rond en laat je inspireren.

Kom op 27 oktober naar onze online open avond deeltijd en maak kennis met de opleiding! Tijdens een livestream vertellen onze docenten en studenten, middels een presentatie, jou alles wat je moet weten over de opleiding en kun je vragen stellen aan de docenten/studenten.

Meld je aan

Kom op 3 november naar onze walk & talk in Enschede* en kom alles te weten over studeren in deeltijd! Je ontvangt een toolkit waarmee je aan de slag gaat. Zo ga je ontdekken wat jouw persoonlijkheidskenmerken zijn. Krijg je handige tips om privé, werk en studie zo goed mogelijk te combineren. En krijg je tips & tricks over het financieren van je studie en het vinden van een Relevante Praktijkomgeving.

Wij raden het aan om op 27 oktober de online voorlichting van jouw favoriete opleiding te volgen alvorens je deelneemt aan de Walk & Talk.

*Let op: tijdens de walk & talk in Enschede zijn alle opleidingen aanwezig. Ook die waarvan de lessen normaal op een andere locatie gegeven worden.

Meld je aan
SHS-Niels 147.jpg

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Nee, je mag zelf niet een stageplek zoeken. Er is een stagebureau in Enschede en Deventer, die de stageplekken over opleidingsscholen verdeelt. Je krijgt een formulier toegestuurd waarop je je wensen kenbaar kunt maken. Als je een stageplek toegewezen krijgt vanuit Enschede is de voorkeur dat je op donderdag je stagedag plant i.v.m. stagebezoeken. De stage start na ongeveer 3 weken vanaf de start van de opleiding.

Per studiejaar draai je minimaal 50 stagedagen op één basisschool. De 50 stagedagen worden verdeeld over twee keer 25 dagen in een klas, zodat je ervaring opdoet in zowel de onderbouw, middenbouw en /of bovenbouw. De stages zijn gekoppeld aan doelen die behaald moeten worden.

Ja, je mag één jaar (periode) de stage gaan doen binnen de school waarin je werkt. De andere stages mag je gaan doen binnen andere scholen van het bestuur. In het eerste studiejaar graag op een andere school de stage dan op je eigen werkplek.

De gemiddelde studiebelasting is rond de 35 uur inclusief de collegedag en de stagedag.

Op maandag is de collegedag van 8.30 – 16.45 uur. Vanwege de coronamaatregelen worden de meeste lessen nog online aangeboden tijdens de start van de studie. De tijden voor de fysieke lessen kunnen door de tijdsloten afwijken van de datgene wat op de site staat. 

Man met een mobiele telefoon in zijn hand - online open avonden

Online open avonden deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Vragen?

Heb jij vragen over deeltijdonderwijs of de online open avond deeltijd? Neem gerust contact op met het Saxion Informatie Centrum.

Voor de tweedegraadslerarenopleidingen kun je een e-mail sturen naar lerarenopleiding.next@saxion.nl.

Sector economie.jpg

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.