DT.OA - Website Header 3120x840 - 1 – 3.png

Open avond: Toegepaste Psychologie

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Toegepaste Psychologie? Tijdens de livestream op woensdag 27 oktober en de walk & talk op woensdag 3 november kom je alles te weten over de ins en outs van deze opleiding! Tevens kun je dan al je vragen stellen. Kijk tot die tijd gerust even rond en laat je inspireren.

Kom op 27 oktober naar onze online open avond deeltijd en maak kennis met de opleiding! Tijdens een livestream vertellen onze docenten en studenten, middels een presentatie, jou alles wat je moet weten over de opleiding en kun je vragen stellen aan de docenten/studenten.

Meld je aan

Kom op 3 november naar onze walk & talk in Enschede* en kom alles te weten over studeren in deeltijd! Je ontvangt een toolkit waarmee je aan de slag gaat. Zo ga je ontdekken wat jouw persoonlijkheidskenmerken zijn. Krijg je handige tips om privé, werk en studie zo goed mogelijk te combineren. En krijg je tips & tricks over het financieren van je studie en het vinden van een Relevante Praktijkomgeving.

Wij raden het aan om op 27 oktober de online voorlichting van jouw favoriete opleiding te volgen alvorens je deelneemt aan de Walk & Talk.

*Let op: tijdens de walk & talk in Enschede zijn alle opleidingen aanwezig. Ook die waarvan de lessen normaal op een andere locatie gegeven worden.

Meld je aan
SHS-Niels 147.jpg

Veelgestelde vragen over deze opleiding

In onderstaande video vertellen wij hoe studeren in deeltijd bij Saxion er tijdens de coronacrisis uit ziet.

Je hebt een praktijkomgeving nodig(betaald of onbetaald) waar je kunt werken aan de opdrachten voor je studie. De eerste 2 jaar van de opleiding TP zijn heel breed. Vanuit diverse invalshoeken leer je naar de mens kijken. Dus de opdrachten bij de modulen zijn ook heel verschillend.

Voor je praktijkomgeving betekent dit dat het een wat grotere organisatie moet zijn die welwillend staat tegenover het feit dat je als student aan opdrachten voor school werkt. De begeleiding van de opdrachten doet de docent. Je hoeft niet werkzaam te zijn in een functie als toegepast psycholoog.

Hierbij een paar voorbeelden. De module professioneel en doelgericht coachen: portfolio met een videofragment van een coachgesprek en een reflectieverslag waarin je het coachtraject van een vijftal sessies en jouw ontwikkeling als coach beschrijft.

De module technologie in zorg en welzijn: Portfolio, met daarin een opname van een training/ instructietraject waarin je een bruikbare technologische oplossing aandraagt bij een bepaalde hulpvraag en je reflectie op de training en je eigen ontwikkeling.

Module optimaal presteren en leren: Portfolio met daarin een analyse van jouw organisatie en jouw advies over hoe je de ontwikkeling van medewerkers verder kunt stimuleren en de prestaties kunt verbeteren.

We proberen zoveel mogelijk vrijstellingen te geven voor eerder opgedane kennis uit ander hoger onderwijs die overeenkomt met onze opleiding.  Het minor gedeelte krijg je vrijgesteld. Door reeds opgedane werkervaring kun je ook verzilveren. Hierdoor kun je versneld de opleiding doorlopen.

Je bent toelaatbaar met een havo diploma met wiskunde in je eindexamenpakket(maakt niet uit welk soort wiskunde). Als dit niet het geval is moet je aan een deficiëntieonderzoek deelnemen.

Je krijgt bij aanvang van de studie een studiecoach toegewezen. Deze begeleidt je bij het invullen van de studie en de balans in de  combinatie werk/studie/privé. Deze persoon spreek je iedere 10 weken in een persoonlijk coachgesprek. Daarnaast worden er groepsbijeenkomsten met deze coach georganiseerd waar je stilstaat bij je persoonlijke ontwikkeling tijdens je studie en de te maken keuzes.

Man met een mobiele telefoon in zijn hand - online open avonden

Online open avonden deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Vragen?

Heb jij vragen over deeltijdonderwijs of de online open avond deeltijd? Neem gerust contact op met het Saxion Informatie Centrum.

Voor de tweedegraadslerarenopleidingen kun je een e-mail sturen naar lerarenopleiding.next@saxion.nl.

Sector economie.jpg

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.