Toelating

Voor toelating dien je in het bezit te zijn van een vakinhoudelijk relevant hbo- of universitair getuigschrift. Voor onbevoegde docenten die al lesgeven (zij-instromers) hebben we ook trajecten op maat. Ook dan moet je een relevante hbo- of wo-opleiding en een geschiktheidsverklaring van een erkend assessmentbureau hebben.

Toelating
Je komt in aanmerking voor de tweedegraadslerarenopleiding pedagogisch-didactisch van Saxion Next wanneer: 

  1. Je in het bezit bent van een getuigschrift hbo of wo;
  2. Jouw bachelor inhoudelijk aansluit op het vak waarin je wilt lesgeven;
  3. Als je kunt aantonen dat je het gevraagde hbo-niveau hebt en de benodigde vakkennis om les te kunnen geven in het vak van jouw keuze. Dit doe je met een verklaring van een erkend assessmentbureau waarmee je jouw vakkennis en niveau aantoont.

Zij-instromers uit het onderwijs
Heb je een pabodiploma of al andere lesbevoegdheid? Dan is de vakinhoudelijke tweedegraadslerarenopleiding Nederlands of Wiskunde van Saxion Next geschikt voor jou!

Aanmelden 
Het aanmelden doe je door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Download en lees de handleiding Aanmelden
  2. Download en lees de Algemene Voorwaarden
  3. Download en lees het Onderwijs- en Examenreglement (OER)
  4. Account aanvragen via sis.saxion.nl/account
  5. Aanmelding via sis.saxion.nl

Specifieke onderwijsvragen?
Heb je specifieke vragen over deze of één van de andere opleidingen van Saxion Next? Wil je bijvoorbeeld weten of jouw bachelor en vakkennis inhoudelijk voldoende aansluiten bij het schoolvak van jouw keuze? 

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 088 - 019 3440 of lerarenopleiding.next@saxion.nl

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Servicepoint. Servicepoint vind je in Deventer en Enschede en is op elke werkdag geopend. Alle (toekomstige) Saxion-studenten kunnen hier terecht, ongeacht op welke locatie je studeert of gaat studeren.