DT.OA - Website Header 3120x840 - 1 – 3.png

Open avond: Tweedegraads lerarenopleiding Wiskunde

Wil jij alles weten over de Saxion-deeltijdopleiding Tweedegraads lerarenopleiding Wiskunde? Tijdens de livestream op woensdag 27 oktober en de walk & talk op woensdag 3 november kom je alles te weten over de ins en outs van deze opleiding! Tevens kun je dan al je vragen stellen. Kijk tot die tijd gerust even rond en laat je inspireren.

Kom op 27 oktober naar onze online open avond deeltijd en maak kennis met de opleiding! Tijdens een livestream vertellen onze docenten en studenten, middels een presentatie, jou alles wat je moet weten over de opleiding en kun je vragen stellen aan de docenten/studenten.

Meld je aan

Kom op 3 november naar onze walk & talk in Enschede* en kom alles te weten over studeren in deeltijd! Je ontvangt een toolkit waarmee je aan de slag gaat. Zo ga je ontdekken wat jouw persoonlijkheidskenmerken zijn. Krijg je handige tips om privé, werk en studie zo goed mogelijk te combineren. En krijg je tips & tricks over het financieren van je studie en het vinden van een Relevante Praktijkomgeving.

Wij raden het aan om op 27 oktober de online voorlichting van jouw favoriete opleiding te volgen alvorens je deelneemt aan de Walk & Talk.

*Let op: tijdens de walk & talk in Enschede zijn alle opleidingen aanwezig. Ook die waarvan de lessen normaal op een andere locatie gegeven worden.

Meld je aan
SHS-Niels 147.jpg

Veelgestelde vragen over deze opleiding

Voor de collegemiddag en -avond, bestudering van de theorie, voorbereiding van toetsen en opdrachten en de stage van minimaal 6 lesuren moet je rekenen op gemiddeld 20 uur per week.

De verkorte Tweedegraadslerarenopleiding wiskunde is opgezet om studenten die al een lesbevoegdheid (eerstegraads/tweedegraads/primair onderwijs) hebben op te leiden tot vakdocent wiskunde. De nadruk ligt daarom vooral op de vakinhoud.

Studenten lopen een jaar stage op een school voor voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs. Je geeft dan les in het vak waarin je bevoegd wilt worden. Je zoekt zelf een stageschool. Veel van onze studenten hebben overigens al een baan als wiskunde docent, het werk is dan de stage.

Je hebt de volledige verantwoordelijkheid over verschillende klassen in het voortgezet onderwijs of het middelbaar beroepsonderwijs en draait als volwaardig lid van het docententeam mee. Je staat er niet helemaal alleen voor. Je kunt terugvallen op een collega-vakdocent op de school waar je stageloopt of werkt. Vanuit de lerarenopleiding is er altijd een stagebegeleider die jou een aantal keren bezoekt op je school.

Aan de toelating voor de Tweedegraadslerarenopleiding worden eisen gesteld. Je wordt toegelaten indien je:

  • In het bezit bent van een eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid;
  • Een havo-diploma hebt met een voldoende voor wiskunde B of een vwo-diploma met wiskunde A of B. Heb je dat niet, dan kun je je startniveau ook via een toelatingsexamen laten zien. Eindexamen VWO wiskunde B;
  • Voor zij-instromers geldt een geschiktheidsverklaring.

In het intakegesprek wordt gekeken hoe je vooropleiding aansluit bij de gewenste bevoegdheid.

De tweedegraadslerarenopleiding is een verkorte opleiding. Op basis van hun lesbevoegdheid krijgen studenten vrijstelling voor de pedagogisch-didactische onderdelen. Of er binnen het programma vrijstelling worden verleend, is afhankelijk van je opleiding en ervaring. Per student wordt bekeken hoe zijn of haar onderwijsprogramma er uit komt te zien. We kennen een ruimhartig vrijstellingenbeleid. Als je redelijkerwijs kunt aantonen dat je bepaalde vakken in een andere opleiding al hebt gedaan (bijv. het vak Statistiek bij een studie Psychologie), dan kun je daarvoor een vrijstelling krijgen.

Man met een mobiele telefoon in zijn hand - online open avonden

Online open avonden deeltijd

Meer informatie

Video's: studeren bij Saxion

Hulp nodig bij je studiekeuze?

Weet jij al in welke sector jouw interesse ligt maar nog niet goed welke opleiding of cursus bij jou past? Of weet jij al welke opleiding je aanspreekt, maar twijfel je of dit 100% is wat je wilt? Maak dan gebruik van ons oriëntatie gesprek of het Studieadvies op maat!

Vragen?

Heb jij vragen over deeltijdonderwijs of de online open avond deeltijd? Neem gerust contact op met het Saxion Informatie Centrum.

Voor de tweedegraadslerarenopleidingen kun je een e-mail sturen naar lerarenopleiding.next@saxion.nl.

Sector economie.jpg

Contact met Saxion

We proberen jouw vragen direct te beantwoorden. Of we brengen jou in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.