Regulier tweedegraads header.jpg
Deeltijd

Ontwikkel jezelf tot een deskundig en bevoegd docent!

 • Graad

  Bachelor

 • Studiebelasting

  12 uren

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Woensdag 18.15 - 21.15 uur

Lijkt het jou een uitdaging om jongeren of volwassenen les te geven? Ben jij deskundig in een vak (Nederlands, Duits, Engels, Frans, Economie, Aardrijkskunde, Geschiedenis, Wiskunde, Techniek, Scheikunde, Biologie, Maatschappijleer, Beeldende vorming, Verzorging/Gezondheidskunde, Verzorging/Huishoudkunde, Natuurkunde) dat je graag wilt overbrengen aan anderen, maar heb je nog geen pedagogische en didactische vaardigheden? Dan is de Tweedegraadslerarenopleiding (deeltijd) van Saxion iets voor jou. In twee jaar tijd ontwikkel jij je tot een deskundig en bevoegd docent voor het voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs.
Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding gedaan en je wilt docent worden in het voortgezet onderwijs of in het middelbaar beroepsonderwijs? Met de tweedegraadslerarenopleiding van Saxion Next is dit mogelijk!

Wat kun je straks?

 • Je mag zelfstandig lesgeven in het vmbo, de onderbouw van havo en vwo en het middelbaar beroepsonderwijs
 • Je bent deskundig en bevoegd

Aanmelden voor deze opleiding?

De opleiding start in september en februari op onze locatie in Deventer. De opleiding hanteert een maximaal aantal plekken, VOL=VOL.

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

De opleiding onderscheidt drie componenten: vakinhoud, pedagogische en (vak)didactische competenties en praktijk (stage). De opleiding zelf richt zich op de verdere ontwikkeling van de pedagogische en (vak)didactische bekwaamheden. Je ontwikkelt je van vakmens tot vakdocent.

Studie-inhoud
studie inhoud regulier.jpg

Toelatingseisen

Voor toelating dien je in het bezit te zijn van een vakinhoudelijk relevant hbo- of universitair getuigschrift. Voor onbevoegde docenten die al lesgeven (zij-instromers) hebben we ook trajecten op maat. Ook dan moet je een relevante hbo- of wo-opleiding en een geschiktheidsverklaring van een erkend assessmentbureau hebben.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

De opleiding is een geaccrediteerde bacheloropleiding die door Saxion Next wordt aangeboden. Het collegegeld wijkt daarom af van het wettelijk collegegeld.

Meer over (eventuele extra) kosten

Carrièrekansen

Met twee hbo-diploma’s vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt. Met een getuigschrift van een tweedegraadslerarenpleiding op zak heb je immers een tweede beroepskwalificatie. De perspectieven zijn goed.

Gerelateerde opleidingen