HCSW+I&T.jpg
Deeltijd

Technologie en innovatie binnen zorg en welzijn

 • Graad

  Master

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Enschede

 • Lesdagen

  Twee vrijdagen of donderdagen per maand (09.30 - 16.30 uur)

Zorg en welzijn zijn dynamische werkvelden die constant onder druk staan. Daarom is er steeds meer behoefte aan professionals met een breed profiel die buiten de gebaande paden durven te denken. De Master Health Care & Social Work is een tweejarige deeltijdopleiding. Ze leidt professionals op tot generalistische specialisten die weten wat er binnen het domein zorg en welzijn speelt. Er stromen studenten uit verschillende beroepsdisciplines in. De diversiteit maakt het mogelijk de afzonderlijke disciplines te overstijgen en samen een inspirerend abstractieniveau te bereiken. Na afstuderen ben je in het bezit van de titel Master of Arts en kun je binnen de domeinen zorg en welzijn aan de slag als leidinggevende, manager, beleidsmedewerker, onderzoeker, innovator of, bijvoorbeeld, kwaliteitscoördinator. Je kunt ook starten met de studieroute Technology en Innovation. De studieroute komt voor 50% overeen met de master Health Care & Social Work en focust zich voor 50% op technologie en innovatie binnen de domeinen welzijn en zorg. Vanaf 2019 is het mogelijk direct na het behalen van een relevante bachelor door te stromen naar de master Health Care & Social Work of de studieroute Technology en Innovation.

Wat kun je straks?

 • Je ontwikkelt beleid en denkt daarbij onafhankelijk, kritisch en overstijgend
 • Je kijkt met een helikopter-view naar de technologische ontwikkelingen en grotere samenhang in zorg- en welzijnsland
 • Je hebt uitgebreide kennis van de rol die technologie speelt binnen jouw domein en je vervult daarbij een brugfunctie tussen theorie en praktijk
 • Je neemt een voortrekkersrol op je, door technologische ontwikkelingen binnen jouw organisatie te implementeren. Dit kun je dankzij jouw inzicht in de manier waarop collega’s zich het gebruik van technologie eigen maken.

Deze master start in september

Schrijf je in vóór 15 augustus!

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

Welke rol speelt technologie binnen zorg en welzijn? Dat ontdek je tijdens deze studieroute. Je kijkt hoe acceptatie en verdere ontwikkeling van technologie tot stand kan komen en welke effecten dit heeft op zowel individuele professionals en hun organisaties, als binnen het bredere domein van gezondheidszorg en welzijn.

Studie-inhoud
banner+sw+in+text.jpg

Toelatingseisen

Om aan deze studieroute te kunnen beginnen moet je voldoen aan de toelatingseisen. Kijk hier welke vooropleiding, welk profiel en welke vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot deze opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

Voor een opleiding bij Saxion betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld. Hoeveel collegegeld je moet voldoen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Meer over (eventuele extra) kosten

NIEUWS OVER DEELTIJDONDERWIJS

Carrièrekansen

Binnen zorg en welzijn zijn er veel kansen voor professionals die verbindingen kunnen leggen tussen mensen, zorg en de zich razendsnel ontwikkelende technologie. Welzijn en zorg vormen steeds minder gescheiden werelden, waardoor er behoefte is aan mensen die vanuit hun eigen beroepspraktijk met een helikopterview kunnen kijken naar de grotere samenhangen binnen het domein. Hierdoor kun jij zowel in de gezondheidszorg als in social work aan de slag.

Master Health Care & Social Work

Ben jij de innovatieve, grensverleggende, onderzoekende, internationaal-georiënteerde maar ook kritische maatschappelijk betrokken pionier waar het werkveld behoefte aan heeft? Kies dan voor de studieroute Technology & Innovation. Je krijgt na het volgen van de studieroute de titel ‘Master of Arts’. Uiteraard wordt deze studieroute als extra aantekening op je diploma vermeld.

Gerelateerde opleidingen