MLI-Onderzoekende-Onderwijsontwerper-header.jpg
Deeltijd

Verbeter het onderwijs in je eigen school!

 • Graad

  Master

 • Studiebelasting

  20 uren

 • Plaats

  Deventer

 • Lesdagen

  Donderdag 14.30 - 19.30 uur

Klaar voor de volgende stap in je carrière binnen het onderwijs, maar niet richting het management? Dan is de master Leren & Innoveren - Onderzoekende Onderwijsontwerper de juiste keuze! Als ambitieuze en enthousiaste docent ga je aan de slag met het verbeteren en ontwikkelen van het onderwijs in je eigen school, opleiding of academie. Daarnaast biedt deze master de unieke mogelijkheid jezelf te specialiseren in Dalton, Montessori of mbo (keuzetrack ROC) onderwijs. Wat je leert tijdens deze master, pas je direct toe in je eigen onderwijspraktijk. Jouw eigen project is daarbij leidend.

Wat kun je straks?

 • Als onderwijsontwerper ontwikkel en verbeter je het onderwijs in je eigen onderwijsomgeving
 • Als onderzoeker bepaal je de kwaliteit van je onderwijsvernieuwing door de effectiviteit te toetsen en de bruikbaarheid te evalueren.
 • Je bent expert met betrekking tot leren en het domein waarin je je hebt gespecialiseerd

Deze master start in september

Schrijf je in vóór 15 augustus!

Direct aanmelden

Vragen over studeren bij Saxion?

Tijdens je studie

De rode draad tijdens deze master is een zelfgekozen project dat door jou uitgevoerd wordt in je eigen onderwijspraktijk. Je doorloopt de fasen van onderwijskundig ontwerpen en onderzoeken aan de hand van het ADDIE-model (Analyse, Design, Development, Implementation, Evaluation). Je gaat zo precies mogelijk na wat het onderwijsprobleem is en ontwerpt een verbeterplan welke je in jaar twee uitvoert. Tevens onderzoek je wat het effect daarvan is en op basis hiervan maak je een herontwerp. Zo realiseer je in vier fasen op een verantwoorde en systematische wijze de innovatie in jouw onderwijsomgeving.

Studie-inhoud
MLIOO_1023x681.jpg

Toelatingseisen

Je hebt minimaal een hbo bachelor met voldoende didactische en pedagogische vaardigheden, zoals Leraar Basisonderwijs of een eerste- of tweedegraads lesbevoegdheid. Ook heb je tenminste drie jaar werkervaring. Daarnaast beschik je over voldoende mogelijkheden om praktijkgericht onderzoek uit te voeren bij je eigen werkgever.

Meer over de toelatingsiesen

Kosten

Het collegegeld voor 2019-2020 bedraagt € 6.950,-. Dit is inclusief (her)inschrijfkosten. Daarnaast dien je rekening te houden met uitgaven voor literatuur. De opleiding komt in aanmerking voor de lerarenbeurs.

Meer over (eventuele extra) kosten

Nieuws over deeltijdonderwijs

Wat levert het op?

Naast dat je het verschil kunt maken voor zowel leerlingen/studenten als personeel, krijg je een certificaat Dalton en Montessori. De Nederlandse Daltonvereniging (NDV) verleent een keurmerk aan de Dalton-Track welke onderdeel is van deze master. Wanneer je kiest voor de Daltonvariant binnen deze master, krijg je naast je mastertitel ook het certificaat 'Daltoninnovator' van de NDV. De Montessori-Track binnen deze master is gecertificeerd door de Nederlandse Montessori Vereniging (NMV). Wanneer je hiervoor kiest, krijg je naast je mastertitel ook een Montessoricertificaat. Dit is uniek binnen Nederland.

Diploma

Deze master is geaccrediteerd door de NVAO. Na afronding van deze professionele master bij Saxion behaal je de graad Master of Education (MEd), net als bij een universitaire master.

Gerelateerde opleidingen