Studie-inhoud

De master Leren en Innoveren bestaat uit drie op elkaar aansluitende programmalijnen:

 1. Leren en Leeromgevingen
 2. Ontwerpen en Onderzoeken
 3. Innoveren en Veranderen

Alle opdrachten zijn verbonden aan de werkcontext. In het eerste jaar leer je de verschillende methoden en technieken van ontwerpen en onderzoeken toepassen. In het tweede jaar integreer je deze in een ontwerponderzoeksproject in de eigen onderwijspraktijk. Daarnaast werk je aan een bewijsportfolio waarin je een beeld schetst van je persoonlijke ontwikkeling tot teacher leader.

 • Plaats

  Enschede

 • Studiebelasting

  (reguliere route) 20 uren

 • Resultaat

  Master 30 EC

Studieprogramma

De masteropleiding is opgebouwd rond ontwerp- en onderzoeksopdrachten. In het eerste jaar van de master zijn dat kleinere opdrachten om de verschillende methoden en technieken van ontwerpen en onderzoeken te leren toepassen. In het tweede jaar van de opleiding gaat het om een geïntegreerd ontwerponderzoeksproject in de eigen praktijk. Dit project is tevens de afstudeeropdracht.

In de ontwerp- en onderzoeksopdrachten gaat het niet alleen om het toepassen van methoden en technieken, maar wordt ook nadrukkelijk de verbinding met theoretische concepten gezocht. Het centreren van het programma rond ontwerp- en onderzoeksopdrachten zorgt voor inhoudelijke samenhang in het programma.

Het werken wordt gevoed en onderbouwd door drie op elkaar aansluitende programmalijnen:

 1. Leren en Leeromgevingen
 2. Ontwerpen en Onderzoeken
 3. Innoveren en Veranderen
nathan-dumlao-ewGMqs2tmJI-unsplash.jpg

“Alle vakken komen samen in mijn werk”

Lees de ervaring Alle ervaringen

Studieadvies op maat

Je wil je verder ontwikkelen en overweegt serieus om je in te schrijven voor een deeltijdmaster of een (mix van) module(n). Maar hoe weet je of de studie die je wil doen bij jou past en hoe je zaken aanpakt?  Wij denken graag met je mee tijdens een persoonlijk Studieadvies op maat.

MLITL_1023x681.jpg