Ervaring Pamela Rodermond

Pamela Rodermond heeft de Master Musculoskeletaal gedaan, uitstroom richting manueel therapie. Ze combineerde deze studie naast haar beroep als Fysiotherapeut. In dit interview deelt ze haar ervaring!

Hi Pamela! Wat leuk dat je ons wat wil vertellen over de Master Musculoskeletaal. Kun je ons vertellen hoe je de keuze hebt gemaakt voor deze master bij Saxion?

Ik heb lang getwijfeld tussen de master Sport Fysiotherapie en Musculoskeletaal. Bij Sport Fysiotherapie merkte ik dat ik de patiënt niet volledig kon behandelen. Ik stelde constant vragen bij de manueel therapeut van onze praktijk. Ik dacht: dit moet ik zelf ook kunnen! Zodat ik net dat stukje meer kennis en vaardigheden heb, waardoor ik als therapeut écht kan groeien. Aangezien ze op Saxion beide masters combineren, was de Master Musculoskeletaal (richting manueel therapie) voor mij de meest ideale studie.

Gaaf in te horen! Hoe ver ben je inmiddels met de opleiding? En wat zijn je toekomstplannen?

Op dit moment zit ik in de afrondende fase van de opleiding. Ik heb alle toetsen gehaald, ik moet alleen nog de thesis en innovatie afronden. Ik ben dus inmiddels manueel therapeut, maar moet mijn master titel nog behalen. Tijdens mijn opleiding heb ik als vrije keuze vak ‘Positieve Gezondheid’ gevolgd. Dit vond ik erg mooi aansluiten op de master. Hierdoor kijk je met brede blik naar het probleem van de patiënt, en zijn/haar herstel. Vaak speelt er zo veel meer dan alleen het fysieke probleem. Mijn toekomstplan is om te genieten en trots te zijn op het feit dat ik naast mijn drukke baan de master gehaald heb! Ook zou ik mezelf graag willen blijven ontwikkelen en anderen meenemen in dit mooie vak. Wellicht wel met verschillende vakspecialisten in een regionaal netwerk!

Hoe bevalt het tot nu toe: studeren bij Saxion en de master? Hoe kijk je terug op de hele ervaring?  

De manier waarop Saxion de master organiseert vind ik erg prettig. Eén klas, iedereen kent elkaar, klein groepje docenten. Het is heel informeel en iedereen is benaderbaar en staat open voor discussie. Ook heeft Saxion mooie faciliteiten. Er is snel geschakeld in de tijd van corona, bewonderingswaardig! Zodra de maatregelen het toelieten, hadden we ook snel weer lessen in de praktijk. Ook wordt er regelmatig naar onze mening en feedback gevraagd. Het is tof om te zien hoe de opleiding zich blijft aanpassen en innoveren. Ons vak beweegt, en de opleiding beweegt daarin mee!

Een master volgen is ontzettend leuk én waardevol. Het kost soms veel tijd en energie, maar je krijgt er zoveel voor terug. Je leert zo veel over het vak, maar ook over jezelf! Dat is ontzettend nuttig.

pamela-rodermond.jpg
Pamela Rodermond

Ben je tijdens het studeren ook struikelblok(ken) tegengekomen? Hoe heb je dat opgelost?

Eigenlijk was dit tijdens onze studieperiode met name de restricities omtrent corona. Hierdoor konden we geen praktijklessen volgen, waardoor je nieuwe kennis niet direct kon toepassen. Ik raakte daarbij zelf geblesseerd, waardoor ik 4 maanden geen praktijk heb kunnen volgen. Toch heb ik door Saxion én mijn medestudenten veel ruimte gekregen om te oefenen (en herhalen) wat ik had gemist. Je wordt veel gestimuleerd om in oefengroepen buiten lesdagen actief te blijven. Dat hebben we dan ook gedaan. Ook was er ruimte om de stage op een ander moment te volgen. Flexibiliteit en persoonlijke aandacht zijn de twee grote kernpunten van de opleiding. Mocht je een struikelblok tegenkomen, is er altijd ruimte om weer op te staan.

Heb je nog een leuke, gekke of opmerkelijke ervaring tijdens de studie meegemaakt?

Tijdens de corona periode, waren we als enige klas in het hoofdgebouw van Saxion aanwezig. Los van een paar schoonmakers en docenten was er niemand meer. Normaal krijg je koffie/thee tijdens de lesdagen, maar de catering was gesloten. We mochten daarom vanuit de docentenkamer koffie en thee halen. We deden dat midden in een praktijkles ‘Schouder’. Dus de meeste t-shirts waren uit (want zonnig weer, uitgestorven schoolgebouw). We moesten naar de andere kant van het gebouw. Maar we kwamen toch nog mensen tegen, die ons vreemd aankeken… We hebben hier erg hard om gelachen, een ervaring die je niet snel vergeet!