biomedisch.jpg

Laat je inspireren door recente ontwikkelingen in biomedische laboratoriumwetenschap

Biomedische laboratoriumtechnologie en de (bio)medische wetenschap ontwikkelen zich razendsnel. Deze minor speelt daarop in. Je maakt kennis met recente ontwikkelingen in het vakgebied, zowel binnen de research & development, als binnen de medische laboratoriumdiagnostiek.

Aanmelden als

Je kunt je inschrijven op de volgende mogelijkheden:

Saxion-student Niet-Saxion-student

Vragen over deze minor?

Margit Schraders
 • Code

  M.1161

 • Periode

  september

 • Type

  Voltijd

 • Taal

  Nederlands

 • Locatie

  Deventer

 • Minor Type

  B: Toegankelijk voor enkele hbo-opleidingen (check 'Doelgroep')

 • Doelgroep

  Saxion-student, Niet-Saxion-student

Wat houdt deze minor in?

Bijna dagelijkse rapporteren de media over doorbraken in de biomedische wetenschap. Zoals het gebruik van stamceltransplantatie bij sommige vormen van kanker, een vaccin tegen aids of malaria of het ontdekken van genen die betrokken zijn bij de ziekte van Parkinson of ALS. Deze minor speelt hierop in en laat jou kennismaken met recente ontwikkelingen op biomedisch gebied.

In kwartiel 1/2 (vanaf september) is kun je de Nederlandstalige minor volgen in Deventer. In kwartiel 3/4 (vanaf februari) kun je de Engelstalige minor volgen in Enschede.

De opbouw (voor beide varianten) is als volgt:

Tijdens deel 1 (20 EC) volg je 4 vakken. Hiervoor maak je een keuze uit een blok van drie vakken (gerelateerd aan infectieziekten/ erfelijke ziekten/ tumorbiologie) en vul je deze aan met Biotechnologie of Laboratoriumgeneeskunde. Per vak zijn er elke week klassikale bijeenkomsten, waar je individueel en in groepen werkt.

In de laatste 2 weken van Advances 1 ga je zelf op zoek naar een project (10 EC) om tijdens Advances 2 aan te werken.

Het totale aantal ECTS is 30.

Je wordt beoordeeld aan de hand van beroepsproduct en thema opdrachten (bijvoorbeeld een verslag, presentatie, kennisclip, et cetera). Voorwaardelijke toetsen maken ook deel uit van de thema’s.

Deze minor is geschikt voor studenten van een opleiding binnen het domein Life Sciences die hun propedeutisch examen hebben behaald.

Taal
In het eerste semester (vanaf september) volg je de minor in Deventer, in het Nederlands. In het tweede semester (vanaf februari) kun je deze minor volgen in Enschede, in het Engels.

Meer over de studieopbouw?

Wil je meer informatie over de inhoud, vakken en toetsen van deze opleiding binnen de verschillende jaren? Klik op de knop en bekijk deze opleiding in de Saxion Studiegids voor gedetailleerde informatie.

Open de Studiegids