biomedisch.jpg

Biomedische Research en Diagnostiek

Biomedische laboratoriumtechnologie en de (bio)medische wetenschap ontwikkelen zich razendsnel. Deze minor speelt daarop in. Je maakt kennis met recente ontwikkelingen in het vakgebied, zowel binnen de research & development, alsook binnen de medische laboratoriumdiagnostiek.

Aanmelden als

Je kunt je inschrijven op de volgende mogelijkheden:

Saxion-student Niet-Saxion-student

Vragen over deze minor?

Margit Schraders
Petra Juffer
 • Code

  M.1161

 • Periode

  september

 • Type

  Voltijd

 • Taal

  Nederlands

 • Locatie

  Deventer

 • Minor Type

  C: Toegankelijk voor één hbo-opleiding (check 'Doelgroep')

 • Doelgroep

  Saxion-student, Niet-Saxion-student

Wat houdt deze minor in?

Actuele onderwerpen binnen de life sciences zijn o.a. personalized medicine, stamcellen, genomics, proteomics, metabolomics,  gentherapie, bioinformatica, epigenetica, biomarkers,  lab-on-chip, data-analyse, in vivo en en vitro alternatieven.

We hebben deze onderwerpen thematisch samengebracht in deze minor, in thema’s als tumorbiologie, laboratoriumgeneeskunde,  infectieziekten, erfelijke ziekten, biotechnologie in bioinformatica.

In kwartiel 1/2 is de minor Nederlandstalig in Deventer. (In kwartiel 3/4 is de minor Engelstalig in Enschede.)

De opbouw is als volgt:

K1 - Ontwikkelingen in Biomedisch Laboratoriumonderzoek I: tumorbiologie, infectieziekten, biotechnologie, erfelijke ziekten (12EC).

K2 - Ontwikkelingen in Biomedisch Laboratoriumonderzoek II: bio-informatica, project (12EC).

Daarnaast kun je Laboratoriumgeneeskunde (6EC) volgen, Academic Writing and Intercultural Awareness (samen 6EC), of een ander keuzevak t.w.v. 6 EC.

Per thema zijn er elke week klassikale bijeenkomsten, waar je individueel en in groepjes werkt. De projectopdracht in de tweede helft is in groepen.

Het totale aantal ECTS is 30.

Je wordt beoordeeld aan de hand van een beroepsproduct en thema-opdrachten (bijvoorbeeld een verslag, presentatie, kennisclip, et cetera). Voorwaardelijke toetsen maken ook deel uit van de thema’s.

Je studeert aan de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en je hebt het Propedeutisch examen behaald.

In het eerste semester (vanaf september) volg je de minor in Deventer, in het Nederlands. In het tweede semester (vanaf februari) kun je deze minor volgen in Enschede, in het Engels.