biomedisch.jpg

Biomedische Research en Diagnostiek

Biomedische laboratoriumtechnologie en de (bio)medische wetenschap ontwikkelen zich razendsnel. Deze minor speelt daar op in. Je maakt kennis met recente ontwikkelingen in het vakgebied, zowel binnen de research & development, alsook binnen de medische laboratoriumdiagnostiek.

Aanmelden als

Je kunt je inschrijven op de volgende mogelijkheden:

Saxion-student Niet-Saxion-student

Vragen over deze minor?

Clemens Kienhuis
 • Code

  M.1161

 • Periode

  september

 • Type

  Voltijd

 • Taal

  Nederlands

 • Locatie

  Deventer

 • Minor Type

  C: Toegankelijk voor één hbo-opleiding (check 'Doelgroep')

 • Doelgroep

  Saxion-student, Niet-Saxion-student

Wat houdt deze minor in?

Actuele onderwerpen binnen de life sciences zijn o.a. personalized medicine, stamcellen, genomics, proteomics, metabolomics,  gentherapie, bioinformatica, epigenetica, biomarkers,  lab-on-chip, data-analyse, in vivo en en vitro alternatieven.

We hebben deze onderwerpen thematisch samengebracht in deze minor, in thema’s als tumorbiologie, laboratoriumgeneeskunde,  infectieziekten, erfelijke ziekten, biotechnologie in bioinformatica

In K1/2 is de minor Nederlandstalig (in Deventer). De opbouw is als volgt:

K1 Ontwikkelingen in Biomedisch Laboratoriumonderzoek I (tumorbiologie, infectieziekten, biotechnologie, erfelijke ziekten) (12EC)

K2 Ontwikkelingen in Biomedisch Laboratoriumonderzoek II (bio-informatica, project) (12EC)

Studenten kunnen daarnaast Laboratoriumgeneeskunde (6EC) volgen, Academic Writing and Intercultural Awareness (samen 6EC), of een ander keuzevak t.w.v. 6 EC.

Per thema zijn er elke week klassikale bijeenkomsten, waar je individueel en in groepjes werkt. De projectopdracht in de tweede helft is in groepen.

In K3/4 is de minor Engelstalig (in Enschede). De opbouw is hetzelfde.

Het totale aantal ECTS is 30.

Je wordt beoordeeld aan de hand van beroepsproduct en thema opdrachten (bijvoorbeeld een verslag, presentatie, kennisclip, etc.). Voorwaardelijke toetsjes maken ook deel uit van de thema’s.

Je studeert aan de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek en bent in het bezit van je propedeuse.

In het eerste semester kun je deze minor in Deventer volgen, in het Nederlands. In het tweede semester kun je de minor in Enschede volgen, in het Engels.