student academische pabo

Word leraar én onderwijskundige!

  • Bachelor (Voltijd)
  • 3 jaar
  • Deventer
  • Start in september

Heb je vwo en wil je graag werken met kinderen? Bij de Academische pabo van Saxion haal je in vier jaar twee diploma’s: je hbo-bachelor leraar basisonderwijs én je wo-master Educational Science and Technology! Je wordt leraar en onderwijskundige met verstand van onderwijsontwikkeling en technologie.

Studenten Saxion in groepsgesprek

Vwo-route met hbo- én wo-diploma

Behaal in drie jaar je hbo-bachelor leraar basisonderwijs met premaster! Na nog een jaar kun je ook slagen voor de universitaire master Educational Science and Technology van de Universiteit Twente.

Student pabo in bied

Je wordt leraar en onderwijskundige

Word leraar basisonderwijs én onderwijskundige met verstand van onderwijsontwikkeling, wetenschap en technologie. Een kansrijke combinatie, voor een toekomst binnen of buiten het basisonderwijs.

saxion-deventer-hires-140.jpg

10 jaar ervaring!

De Academische pabo van Saxion bestaal al 10 jaar en heeft zich ruimschoots bewezen. Veel vwo'ers gingen je voor en werken nu in uiteenlopende functies: van leraar basisonderwijs en onderwijsontwikkelaar tot expert digitale didactiek.

Meld je nu aan

Meld je vóór 15 augustus aan via Studielink

Direct aanmelden

Proefstuderen

Onze meeloopdagen starten weer in oktober.

Vragen over studeren bij Saxion?

Studenttevredenheid

4 Sterren

Tijdens je studie

Bij deze route speciaal voor vwo'ers haal je in drie jaar je hbo-bachelor Leraar Basisonderwijs inclusief de premaster Educational Science and Technology. Je volgt de pabo op wetenschappelijk niveau, waarbij lectoren je extra uitdagen met onderwijsonderzoek, wetenschap en technologie. Naast theoretische diepgang is de praktijk heel belangrijk: vanaf het eerste jaar loop je stage op de basisschool.

Studie-inhoud
Student met laptop

Nieuws van deze opleiding

Mogelijkheden na je studie

Basisscholen hebben graag leerkrachten met verschillende vooropleidingen en kwaliteiten in hun teams. Vwo’ers met een Academische pabo zijn schaars, waardoor (school)deuren eerder voor je open gaan. Jij kan naast lesgeven bijdragen aan het beleid van de school en de ontwikkeling van het onderwijs. Ook bij andere organisaties ben je als onderwijskundige met verstand technologie hartelijk welkom.

Jouw toekomst
Studenten zitten samen op de trap