Startersinformatie

Welkom bij de Jan des Bouvrie Academy! Op 24 augustus begin je met de opleiding Interior Design & Styling (IDS) bij de Jan des Bouvrie Academy van Saxion Next. Op deze pagina lees je alle informatie om goed te kunnen starten met je opleiding.

Tijdens de introductie hoor je in welke klas je zit en laten wij je zien hoe je je lesrooster kunt opzoeken. Voor de eerstejaars studenten zijn de lesdagen in de basis op maandag, woensdag en met enige regelmaat op vrijdag. In toetsweken kunnen er daarnaast ook toetsen ingepland worden op dinsdag en donderdag.

Lestijden & Vakanties
Al nieuwsgierig naar de lestijden en vakanties bij Saxion? Die check je hier!

Mijn Saxion

Op MijnSaxion.nl vind je alle programma’s die je nodig hebt voor jouw studie bij Saxion. Zo vind je op MijnSaxion onder andere: 

 • je rooster en roosterwijzigingen;
 • informatie over toetsen;
 • je laatste e-mails, cijfers en mededelingen uit Bison en Blackboard;
 • wie-is-wie: makkelijk een docent of medestudent zoeken;
 • informatie over je opleiding en alle voorzieningen van Saxion 
 • urgente meldingen en (opleidings)nieuws.

Kortom, alles wat je nodig hebt! In de app Weten & Regelen vind je jouw opleidingsinformatie en handige informatie over alle voorzieningen van Saxion. Je komt bij Weten & Regelen via 'Snel naar' of 'Mijn apps' op de homepage van MijnSaxion. 

Bekijk de instructievideo

Je boekenlijst vind je op Studystore.nl.

Je kunt de boeken via diverse kanalen bestellen. Sommige boeken zijn bijvoorbeeld ook tweedehands te verkrijgen. Let dan wel even goed op of je de juiste versie/ editie bestelt. We raden je aan om de boeken voor het eerste kwartiel nu alvast te bestellen.

Ga je toch liever voor nieuwe boeken dan kun je deze bestellen via Studystore.nl, waar je 5% korting op je bestelling krijgt.

Materialen, laptop en museumjaarkaart 
De materialen op de materialenlijst heb je nodig tijdens je studie. Het materiaal dat voldoet aan de vereiste kwaliteit kun je onder andere aanschaffen bij de winkel ‘Uit de Kunst’, Lange Bisschopstraat 25 in Deventer.  

Laptop
Een laptop is noodzakelijk om de opdrachten tijdens je studie te kunnen uitvoeren. Voor de systeemvereisten verwijzen wij je naar onderstaande specificaties. 

Systeemvereisten Windows laptop:

 • Windows 10 met 64 bits 
 • Quad-core Intel i7 of AMD, 2,7 GHz of beter 
 • 16GB RAM of meer 
 • DirectX12 grafische kaart (AMD, Intel of NVidia) Voorkeur NVIDIA GeForce GTX 1060 - 6.0GB  of een RTX grafische kaart 
 • Voorkeur 256GB SSD (OS Drive) met 500GB data drive of beter/groter   

Systeemvereisten Apple MacBook:

 • Macbook pro 16 inch (in verband met de grafische kaart) 
 • OS: Mac OS X 10.13.6 of beter 
 • CPU: Intel Core i7 or AMD processor, 2.6 GHz of beter 
 • GPU: AMD radion 5300M of beter 
 • RAM: 16 GB RAM of meer 
 • Data Drive: 500GB of meer  

Museumkaart
Gedurende de opleiding ga je regelmatig musea in Nederland bezoeken. Deels is dat opgenomen in het programma en deels ga je op eigen initiatief. Met een museumkaart heb je voordeliger toegang. Het is een must om vóór aanvang van het studiejaar een persoonlijke kaart aan te schaffen.  

De Intro-Xperience is de start van je opleiding Interior Design & Styling (IDS). Het betreft een online programma met alle eerstejaars IDS-studenten. De Intro-Xperience vindt plaats van maandag 24 t/m woensdag 26 augustus aanstaande. Deelname is vanzelfsprekend verplicht.

De Intro-Xperience is de basis voor je studie want je ontvangt tijdens deze introductie belangrijke informatie en instructies. Tijdens de Intro-Xperience word je ingedeeld in een home group en een klas. Een home group is een groep van 8 tot 10 klasgenoten die bij jou in de regio wonen. Daarnaast maak je kennis met je studieloopbaanbegeleider en (een deel van) het docententeam.

Door de Intro-Xperience maak je een bewuste start met de Jan des Bouvrie Academy. We hebben een programma voorbereid met inspiratie, inspanning, ontmoeting en ontspanning. Meer informatie over de Intro-Xperience ontvang je in de zomer. Je ontvangt dan ook een digitale uitnodiging om je aan te melden.

Saxion introductie

Saxion-festivalterrein, daar wil je (online) bij zijn!
De introductie vindt dit jaar plaats op ons eigen online festivalterrein! Huh, online?! Jazeker! Het was natuurlijk even schakelen om in deze bizarre tijden een introductieweek mogelijk te maken. Maar geloof ons, we gaan je echt verrassen!  

Programma 
Ga er maar goed voor zitten en zorg dat je  wifiverbinding  top is. Bekijk hier het programma! Hier vind je de activiteiten die gepland staan tijdens de online introductie.  

Het programma is een globale planning. Houd dit goed in de gaten, want er komen binnenkort updates over de specifieke tijden! Je kan natuurlijk ook op eigen initiatief 'rondlopen' op het festivalterrein :-). 

Check regelmatig je Saxion-mail
Om op de hoogte te blijven van updates en belangrijke informatie, raden we je aan om regelmatig te checken of je mail hebt op je Saxion-account. Zo voorkom je dat je belangrijke informatie van je opleiding mist.

Heb je vragen? Neem contact op met de Front Office van IDS via onderstaande contactgegevens.  

Let op: in verband met de vakantie is de Front Office van de HBS gesloten van maandag 27 juli t/m zondag 16 augustus. Tijdens die periode is de HBS Front Office uitsluitend per mail bereikbaar.

Studenten tijdens HOI Saxion in Enschede

De Saxion Introductie: leer je nieuwe studiegenoten en de stad kennen tijdens de introductieweek!

Check alle info