Studiekeuzecheck

Nadat jouw inschrijving bij ons bekend is, word je uitgenodigd voor het verplichte onderzoek aanvullende eisen en ontvang je informatie over het assessment, de  voorbereidende opdrachten en cv. Je komt een dag naar de academie om te werken aan opdrachten en je hebt een interview. Alle onderdelen worden beoordeeld en op basis hiervan ontvang jij een bindend studieadvies.

Voorbereiding Onderzoek Aanvullende Eisen

Door het invullen van de digitale motivatievragenlijst geef je een beeld van je motivatie voor de opleiding. Je doet dit door antwoord te geven op de vragen. Wees kort en bondig. Houd voor tekst maximaal 40 woorden aan per vraag. Het uploaden van je curriculum vitae is onderdeel van de vragenlijst.

1. Musea/tentoonstellingen

Bezoek een gerenommeerd museum, bijvoorbeeld het Stedelijk Museum Amsterdam, Boijmans van Beuningen te Rotterdam, Kunstmuseum Den Haag, de Fundatie in Zwolle, Groninger Museum of het Rijksmuseum Twenthe in Enschede. Kies uit de collectie van het museum twee werken om te bespreken: één werk dat je aanspreekt en één werk dat weerzin opwekt. Verantwoord je keuze en probeer je mening erover te onderbouwen. Gebruik per kunstwerk ongeveer 500 woorden.

2. De wereld om je heen

Teken naar de waarneming, dus door te kijken, je naaste omgeving, bijvoorbeeld de binnenruimtes van je huis, de straat en een landschap. Let daarbij op de ruimtelijke samenhang van de verschillende onderdelen en probeer aan te geven met licht en donker waar schaduw en/of licht valt. Wees niet bang om, door de zijkant van een afgebroken stukje krijt te gebruiken, donkere vlakken aan te brengen. Maak 5 tekeningen met houtskool of ander krijt op elk 50 x 65 cm formaat, zonder tussenkomst van fotografie. Bij 2 van de 5 tekeningen vragen we je een geabstraheerde of gestileerde vertaling van de werkelijkheid weer te geven. 

Zorg ervoor dat je de thuisopdrachten en al je overige creatieve werkstukken (schetsen, tekeningen, schilderijen, maquettes, ontwerpen, foto's) meeneemt naar de toelatingsdag. Het is van belang dat je aan de hand van je werkstukken een goed beeld kunt geven van jouw creatieve vermogen. Alleen een digitale versie voldoet niet.

Deelname aan het onderzoek aanvullende eisen is verplicht. Binnen vijf werkdagen na de intake ontvang je een persoonlijk studieadvies. Wanneer het advies positief is ben je van harte welkom. Als het advies negatief is, schatten wij in dat de match onvoldoende is en mag je niet starten met de opleiding.

Let op: er zijn geen kosten aan het onderzoek aanvullende eisen verbonden! Alle correspondentie wordt gestuurd naar het e-mailadres waarmee je staat ingeschreven in Studielink.

Kortom: wij adviseren jou om je tijdig en uitgebreid te oriënteren. Heb je vragen over het onderzoek aanvullende eisen? Neem dan contact met ons op via: studiekeuze.hbs@saxion.nl.